Bakan Şahin, 'kız Çocuklarınızı Okula Gönderin' Çağrısında Bulundu

‘Mutlu Aile=Mutlu Toplum’ programı çerçevesinde Şanlıurfa’da aile okulu açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı...

‘Mutlu Aile=Mutlu Toplum’ programı çerçevesinde Şanlıurfa’da aile okulu açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kız çocuklarının okula gönderilmesi çağrısında bulundu. Şahin, eğitimi engelleyecek hiçbir etkenin kalmadığını vurguladı. Konuşmaların ardından açılışı yapılan aile okulunun ilk dersine Bakan Şahin ve Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

‘Mutlu Aile=Mutlu Toplum’ programı çerçevesinde Şanlıurfa’da aile okulu açılışı yapıldı. Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan katıldı. Folklor ekibinin karşıladığı Şahin ve Erdoğan, ESSP hastaları ile bir bir ilgilendi. Daha sonra aile okulu açılışına katılan ikili, Kadın Kültür Merkezi'nde eğitim gören bayanların sergisini gezdi.

Reklam
Reklam

Aile okulu açılışı töreni, DSİ konferans salonuna yapıldı. Açılış konuşmasını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptı. Güvenç, “İnsanımıza, kadınlarımıza, annelerimize, çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Devletin tüm imkânlarını sizler için seferber ediyoruz.” dedi.

Törende yılın annesi Seçilen Şehit annesine plaket taktim edildi. Ardından konuşmasını yapan Bakan Şahin, kadın ve çocukları ülkenin geleceği olarak tanımladı. Aileye verdiği öneme de değinen Şahin, ailenin inanılan en önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.
Şahin, eğitimin olmazsa olmazımız olduğunu söyledi. Şahin, “Eğitim en önemli gücümüz. Eğitim toprakta tohumdur. Hamurda mayadır, buğdayda başaktır. Eğitim olmazsa olmazımızdır.” diye konuştu.

Kız çocuklarının mutlaka okula gönderilmesi çağrısını yineleyen Şahin şunları söyledi: “Sevgili anneler, ne olur sizlerin yaşadığı Şanlıurfa’dan daha iyi bir Şanlıurfa istiyorsanız kız çocuklarımızı okutalım. Asla onların çocuk gelin olmasına fırsat vermeyelim. Bu mücadeleyi hep beraber yapalım. Biz size bütün imkanları veriyoruz, bütün kaynakları ayırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Akademisyenler tarafından verilen ilk derse katılan Şahin ve Erdoğan, Sümeyye adı verilen şehit Kasım Aksoy’un yeğenini de ziyaret etti. Burada Vali Güvenç, küçük Sümeyye’ye altın hediye etti. Sümeyye Erdoğan ise adaşını kucağına alarak sevdi. Fatma Şahin de şehit annesinin elini öperek, kendisi ile sohbet etti.

Açılışı yapılan aile okulu bundan sonra Yenice İlköğretim Okulu'nda 150 aileye eğitim verecek. Pilot olarak bir okulda verilecek eğitimlerde üniversitelerden akademisyenler ders işleyecek. Beklenen sonuç alınması durumunda bu okullar artırılacak. Aile eğitiminin verileceği aile okulu hafta sonları açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: