Bakan Şahin: "İnadına biz bu ülkede varız"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Büyüyen ve yükselen Türkiye’yi birileri ayağından çekiyor olmasına rağmen her...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Büyüyen ve yükselen Türkiye’yi birileri ayağından çekiyor olmasına rağmen her gün inadına 'Biz bu ülkede varız ve varolacağız' diyoruz." dedi.
Ankaradan özel bir uçakla Sinopa gelen İdris Naim Şahin, ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde tören mangasını selamlayan Bakan Şahin, daha sonra Vali Ahmet Cengiz ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sırasında Vali Cengiz, Bakan Şahine Sinop ile ilgili brifing verdi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahine gezisinde, Vali Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, Nüfus ve AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ile protokol üyeleri eşlik etti. Valilik çıkışında vatandaşları selamlayan Şahin, 2005 yılında Türkeli Belediyesi Güzelkent beldesinde belediye tarafından yapılan iskeleden yüzmek amacıyla atladığı sırada yaralanarak sakat kalan ve uzun süredir hukuk mücadelesi veren Mehmet Aydını (25) dinledi. Mehmet Aydın, kazandığı tazminatı alamadığını belirterek, Bakan Şahinden sorunun çözülmesi için yardım istedi. Daha sonra Atatürk Caddesi üzerinden yaya olarak Tersane mevkiine kadar yürüyen Bakan Şahin, yol üzerinde bulanan vatandaşlar ile çekirdek yiyerek sohbet etti. Bakan Şahine daha sonra Sinop mantısı ikram edildi.
Bakan Şahin daha sonra 1.Ulusal Karadeniz Kültür Kongresi'ne katılmak için Tarihi Sinop Cezaevine geçti. Bakan Naim Şahin yaptığı konuşmada Başka ülkelerde değil Türkiyede 74 milyon insanın kardeş görmekten ve bu ülkenin bu ülkenin coğrafyasında parçalanamaz ve ayrılamaz vatan toprağı olarak görmekten geçtiğini kabul eden bir hizmet anlayışı içersindeyiz dedi. Şahin, "Biz herkese göreceğimize inandığımız saygınlık içersinde Sinopluların yanında ve çarşısındayım ne mutlu ülkeme ki birlik ve kardeşlik içersindeyiz her şeye rağmen birileri bu ülkede huzuru birlikteliği ve kalkınma yarışını çabasını engellemeye baltalamaya büyüyen ve yükselen Türkiye’yi ayağından çekiyor olmasına rağmen her gün inanadına diyoruz ki 'Biz bu ülkede varız ve varolacağız' erken tarihten itibaren var olan bu ülkede ilelebet var olacağız." şeklinde konuştu.
Bakan Şahin daha sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ileAK Parti Sinop İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz