Bakan Şahin, "şiddeti Uygulayan Kişinin Nerede Çalıştığı, İsminin Ne Olduğu Önemli Değil. O Yasanın Gereği Herkes İçin Yapılacak"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 30 ilde çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için açılacak...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 30 ilde çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için açılacak merkezlerle ilgili çalışmaları iki yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Fatma Şahin, Hacıahmet Semt Konağı'nı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir spikerin eşinden dayak yemesiyle ilgili bir soru üzerine Bakan Şahin, çıkardıkları yasanın çok net ve detaylı bir şekilde koruyucu ve önleyici tedbirleri içine aldığını hatırlatarak "Koruyamadığı veya önleyemediği zaman sistem nasıl çalışacak, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ne yapacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevi nedir, onların hepsi çok net bir şekilde yapılmış durumda. Burada şiddeti uygulayan kişinin nerede çalıştığı, isminin ne olduğu önemli değil. O yasanın gereği herkes için yapılacak. Herkesin bu yasanın uygulanması konusunda güç birliği içinde yoluna devam etmesi gerekiyor ve sürecin yakın takipçisiyiz. Adli soruşturma başladı. Sonucunu biz de takip ediyoruz. Biz bakanlık olarak artık müdahil oluyoruz, mahkeme süreçlerine giriyoruz, kendi hukukçularımız mağdurun yanında yer alıyor, müdahale ediyor, müdafaa ediyor. O yüzden biz bakanlık olarak kadın ve çocuk konusuna tarafız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir basın mensubunun, "Müdahil olacak mısınız?" sorusu üzerine de Şahin, "Süreci takip ediyoruz. Adli süreç başladı, süreci takip ediyoruz" dedi.

Bakan Fatma Şahin, 30 ilde çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için açılacak merkezlerle ilgili bir soru üzerine de sistemi 30 ilde başlatacaklarını ifade ederek, sistemin alt yapısını oturduklarını söyledi. İki yıl içinde sistemi tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Şahin, "Biz 6 ay içinde özellikle büyük şehirler başta olmak üzere bu sistemi oluşturuyoruz. Bakanlığımız ilgili müdürlüklerle bütün alt yapıyı oluşturuyor. İkincisi kadın sığınma eviyle ilgili ütün çalışmayı tamamladık. Sığınma evleri yönetmeliğini değiştiriyoruz. Sivil toplumla en son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta içerisinde onlarla son görüşmelerimizi yapacağız. Sığınma evlerinde bugün yaşanan bir takım sorunları düzeltecek temel bir yönetmeliği çıkartıyoruz. Arkasından bu yasanın 6 ay içerisinde ikincil olarak hazırlanması gereken yönetmeliğini hazırlıyoruz. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bir taraftan hukuki alt yapıdan hızlı bir çalışma içerisinde, bir taraftan da uygulamalarda yaşanan sorunları çözmek için de bu yasayı anlatmak için şu anda bütün bölgede eğitimler veriliyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakamından kolluk kuvvetlerine kadar ilgili bütün herkesin bilgilendirildiğini ifade eden Şahin, "Yasal okur yazarlık burada oluyor. Bir taraftan erkeklerimiz Başbakanımızın imzasıyla 'Bize Varız' kampanyasında kadına yönelik şiddetle ilgili onların desteğini alıyoruz. Bu akşamdan sabaha düzelmeyecek. Bizim sosyal alanlarımız çok soyut kavramlar. Bizim alanımız büyük bir ekim alanı. Sabırla ekiyoruz, daha hızlı biçmek için büyük irade gösteriyoruz. O yüzden siz merak etmeyin her şey kontrol altında. Daha iyi olacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: