Bakan Şahin, şehit polisin ailesini ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan baş polis memuru Kadir Can’ın ailesini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim Programı’nın ardından bazı ziyaretlerde bulundu. Bakan Şahin, ilk olarak Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya'nın, bir süre önce vefat eden kardeşi Arif Kaya'nın ailesinin yaşadığı Korkuteli ilçesine bağlı Karakuyu Köyü'ne gitti. Burada anne Hatice Kaya'ya başsağlığı dileyen Şahin, daha sonra Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan baş polis memuru Kadir Can’ın ailesini ziyaret etti. Atatürk Mahallesi'ndeki eve gelen Fatma Şahin’i, şehidin 12 yaşındaki oğlu Ömer Can ve özel harekat polisleri karşıladı. Polislere başsağlığı dileyen Şahin, Ömer Can’ı öperek birlikte eve girdi. Şehidin eşi Ayşe Can ve diğer özel harekat polisi aileleriyle bir süre sohbet eden Bakan Şahin, Antalya’dan ayrılmak üzere havalimanına gitti.

Reklam
Reklam

Fatma Şahin, ayrıldıktan sonra şehit eşi Ayşe Can, basın mensuplarına açıklama yaptı. Çok sayıda şehit olduğunu ifade eden Ayşe Can, onların milletin onuru olduğunu ifade etti. Ayşe Can, duygularını şöyle dile getirdi: “Şırnak Özel Harekat Müdürümüz Cumali ağabeyim, Kadir Can’ın evlatları, yavruları timi. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Ben demiştim kanımızı yerde koymayacaklar. Onların gücünü gördü Türkiye. Sözlerini tuttular. Beni utandırmadılar. Görevlerini çok güzel yaptılar. Cumali ağabey ellerinizden öpüyorum. Gücümüzü gösteriyoruz, düşmanlarımız titriyorlar. Siz buraya geleceksiniz Kadir Can’ın timi. Şırnak özel harekat timi. Buraya geleceksiniz. Siz nasıl karşılanacaksınız göreceksiniz. Sizi sürpriz bekliyor. Siz gelin ayaklarınız altı öpülecek insanlarsınız. ‘Koruyamadık.’ diye çok üzülüyorlar. Korudular. Bakın ben ağlamıyorum. Sizlerle onur duyuyorum. Şu anda Çanakkale zaferini yaşıyorlar. Ben şehidimle gurur duyuyorum.”

Ayşe Can’la birlikte basın mensuplarına açıklama yapan trafik kazasında hayatını kaybeden özel harekat polisi Ethem Dumlu’nun eşi Ayşe Dumlu da özel harekat polislerinin değerinin bilinmesini istedi. Özel harekat polislerinin şartlarının çok ağır olduğunu söyleyen Dumlu, “Ailelerini, çocuklarını hiç bir zaman görmüyorlar. Benim eşim trafik kazasında şehit oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: