Bakan Şahin: Şiddeti Silahsız Çözeceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Şiddetle mücadeleyi 74 milyonun seferberliğiyle hep birlikte silahsız,...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Şiddetle mücadeleyi 74 milyonun seferberliğiyle hep birlikte silahsız, şiddetsiz çözeceğiz.” dedi. Şahin, şiddeti şiddetle çözme anlayışının, sorunu daha büyüten, yeni sorunların ortaya çıkmasına sebep olan, hukuku yok sayan bir yöntem olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şefkat Der’in kadınlara silah eğitimi verdiği yönünde çıkan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şiddetin her kime ve ne nedenle uygulanırsa uygulansın başlı başına bir sorun ve mücadele edilmesi gereken bir olgu olduğunu kaydeden Şahin, “Bu nedenle Bakanlığımız sıfır tolerans anlayışıyla, sadece kadına yönelik şiddetle veya aile içi şiddetle mücadele etmekle kalmayıp, toplumda tüm bireylere yöneltilen her tür şiddetle mücadelede kararlıdır. Bu kapsamda başta yasal düzenlemeler ve bilinçlendirme kampanyaları olmak üzere birçok çalışma yapılmaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şiddeti şiddetle çözme anlayışının, sorunu daha büyüten, yeni sorunların ortaya çıkmasına sebep olan, hukuku yok sayan bir yöntem olduğunu vurgulayan Şahin, şu görüşlere yer verdi: “Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, bu ülkenin vatandaşları da eylem ve söylemlerinde hukuk devleti ilkelerine uygun hareket etmek zorundadırlar. Şiddeti besleyen, destekleyen ve şiddete hoşgörü ortamı hazırlayan tüm düşünce kalıplarının karşısında durmak, kadına karşı şiddetle mücadelenin de önceliğidir. Bu nedenle Bakanlığımız şiddeti toplumsal bir sorun, halk sağlığı sorunu olarak görmektedir. Şiddet, şiddeti doğurur. Biz şiddetten arınmış, şiddetin her türlüsünü reddeden bir toplumsal bilinçlenme istiyoruz. İnsani değerleri güçlendirdiğimiz zaman; merhameti, şefkati, dayanışmayı, kardeşliği, insan olmanın asgari şartı olan değerlerimizi güçlendirdiğimiz zaman şiddetle mücadelede de önemli bir adım atacağımıza inanıyoruz. Şiddetle mücadeleyi 74 milyonun seferberliğiyle hep birlikte silahsız, şiddetsiz çözeceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: