Bakan Şahin, Tenis Turnuvası’ndaki Protestoyla İlgili Konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Tenis Turnuvası ödül töreninde yaşanan protestoyla ilgili...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Tenis Turnuvası ödül töreninde yaşanan protestoyla ilgili olarak, “Onu yapan arkadaşların empati yapmasını, hoşgörülü olmasını, ülkenin menfaati için topyekun hareket etmeyi öğrenmeleri gerekiyor” dedi.

Bakan Fatma Şahin, CEDAW’ın Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 30. yılı nedeniyle düzenlenen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sevgilisine şiddet uygulayan gencin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması yönünde mahkemenin verdiği kararı hatırlatan bir basın mensubunun “Bu dava emsal teşkil eder mi?” şeklindeki sorusu üzerine Şahin, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, “Vakanın içeriğine baktığınız zaman oradaki savcının, hakimin verdiği bir karar. Hepimiz bunu saygıyla karşılayacağız ve takibini yapacağız. Ama şu çok önemli; artık şiddetle mücadelede topyekun bir seferberlik var. Mahkemelerimiz, hakimlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz, sivil toplum, karar mekanizmasındaki herkes ‘sen ne yaptın da bunu hak ettin’ anlayışında değil, ‘ kardeşim kadın erkek eşittir, şiddette sıfır tolerans istiyoruz, kadına yönelik şiddet varsa gereği yapılacaktır’ anlayışının hakim olmaya başladığını gösteriyor. Bu çok sevindirici” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Tenis Turnuvası ödül töreninde yaşanan protestonun hatırlatılması üzerine ise Bakan Şahin, “Herkes o konuda gerekli konuşmayı yaptı. Yeniden konuşmaya gerek yok. İç siyasette otururuz, sandıkta gerekli hesaplaşmayı yaparız ama uluslararası bir arena, 170 ülkede canlı yayın var ve ben orada ülkemi temsil ediyorum. O yüzden onu yapan arkadaşların empati yapmasını, hoşgörülü olmasını, ülkenin menfaati için topyekun hareket etmeyi öğrenmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: