Bakan Şahin, Terör Mağduru Esnafı Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, beraberindeki heyetle patlamanın olduğu bölgedeki esnafları ziyaret etti....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, beraberindeki heyetle patlamanın olduğu bölgedeki esnafları ziyaret etti. Bakan Şahin, “Terör örgütü yaptığı bu eylemin altında kalacak ve Gaziantep birlik ve beraberliğini koruyarak büyümeye devam edecek” dedi.

Bakan Şahin, bayramın ikinci günü kana bulanan Korutürk Caddesi’ndeki esnafları tek tek ziyaret etti. Beraberindeki heyetle esnafları ziyaret den Bakan Şahin sıkıntıları ve talepleri dinledi. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Şahin, operasyonla ilgili akşam saatlerinde Gaziantep Valisi’nin bir açıklama yapacağını belirterek, “Operasyonla ilgili Valimiz saat 17.30’da bütün ayrıntıları açıklayacak. Soruşturmada gerçekten çok ilerledik. Valimizin operasyonla ilgili yapacağı açıklamalarla kamuoyu ciddi manda tatmin olacak. Biz bugün ekip olarak hep birlikte halkımızla birlikteyiz. Dün tek tek bütün şehitlerimiz i ziyaret ettik. Onların derdiyle dertlendik. Acıları acımız, kaderleri kaderlerimiz. Bugün yine beraberiz. Bu sokaklar bizim siyaset yaptığımız sokaklar akrabalarımız dostlarımız kardeşlerimiz burada. Onlar ne kadar mutlu ve huzurluysa bizde o kadar mutluyuz. Bu nedenle şimdi esnaflarımızı da tek tek ziyaret ediyoruz. Bireysel olarak farklı bir talep varsa onları dinleyeceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde Gaziantep yaralarını sarıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Terör örgütünün yaptığı eylemin altında kalacağını da ifade eden Bakan Şahin, “Gaziantep’in ruhu buradadır. Biz birlik ve beraberliğimi tarihimizden geçmişimizden alıyoruz. Dim dik ayaktayız ve bu şehir bölgede yine kalkınmanın, turizmin başkenti olmaya devam edecek. Terör örgütü bu yaptığı eylemin altında kalacak ve kendi yok olacaktır. Bittiklerinin başlangıcı olacak. Bebeği katletmenin hesabını zor verecekler” diye konuştu.

Terör mağdurları için daha önce çıkardıkları yasanın bugün ne kadar işe yaradığını gördüklerini belirten Bakan Şahin, “Son çıkardığımız yasa güçlü bir paketti. Şehitler, şehit yakınları ve terör mağdurları için biz bu yasayı çıkarmıştık. Yasa çıktıktan sonra bakanlık olarak kendi şehrimde uygulamak çok manidar. Şimdi yasanın ne kadar işe yaradığını yaptığımız ziyaretler sırasında gördük ve bunun rahatlığını hissettiğimizi söylemek istiyorum. Çıkarılan yasada ciddi maddi ve sosyal destek var. Geride kalanlar mağdur olmayacak. Tekcanları geri getiremiyoruz ve şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Devletimiz büyük ve gereken her şeyi yapacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: