Bakan Şahin: Türkiye sadece içeride değil, dışarıda da söz sahibi bir ülke

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye’nin sadece içeride değil, son 10 senede dünyanın birçok ülkesinde...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye’nin sadece içeride değil, son 10 senede dünyanın birçok ülkesinde sıkıntılara bölge varsa orada olduğunu söyledi.

İdris Naim Şahin, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te AK Parti İl Binası'nda partililerle bir araya geldi. Burada partililere hükümet olarak bugüne kadar yaptıklarını anlatan Şahin, isim vermeden BDP’yi de eleştirdi.

“Biz Türkiye olarak sadece içeride kendimizi kabul eden, kendimize toleranslı değil, yeryüzünde nerede bir sıkıntılı yer varsa oraya koşuyoruz.” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 10 yıl içerisinde nerede sıkıntılı bir bölge varsa Afrikası’nda, Asyası’nda, Avrupası’nda hangi bölgede sıkıntı varsa orada ekonomik olarak, askeri olarak, idari ve insanı olarak, diplomatik olarak hep gitti, hep var olduk. Türkiye’nin bir de dış vizyonu ve penceresi var. Dünya’daki bir Türkiye gerçeği var. Orada dalgalanan bir bayrağımız var. Orada görev yapan polis, asker, mühendis, politikacı, din görevlisi, öğretmen, sağlık görevlisi, nice insanlarımız var. Bir Türkiye’de dışarıda var.”

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE’Yİ ANLAMAK İÇİN ABD’YE BAŞKAN OLMAK GEREKMİYOR"

Türkiye’yi anlamak için bezen içinde olmanın dezavantaj olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “Türkiye’yi anlamak için herhalde Amerika’ya devlet başkan olmak gerekmiyor. Seul’deki devam eden Nükleer Enerji Zirvesi ve orada bulunan Türk heyetine olan ilgiyi ve iletişimi herhalde izliyorsunuz, izliyorlar. Dolaysıyla dışarıda bambaşka bir Türkiye var dışarıdan bakıldığından. Herkesi de dışarıya götürmemize gerek yok. O zaman düşünürsek bizde, herkes de görebilir.” diye konuştu.

Böyle bir Türkiye olduğunu, ancak başka bir Türkiye gerçeğinin daha bulunduğunu vurgulayan Bakan İdris Naim Şahin, üreten, paylaşan ve dostça kucaklaşan Türkiye’nin olduğunu kaydetti.

Şahin, “75 milyonluk Türkiye böyle. Ama içinde bir 75 bin var veya 750 bin var, 75 milyonun içerisinde. Onlar farklı düşünüyorlar, onlar farklılıklar içerisinde. Onlar anlamak istemiyorlar, fotoğrafı tersinde okuyorlar. Hala bir yerlere takılıp kalıyorlar. Ne istiyorsunuz sorusuna ise ortada laf döndürmekten başka bir şey değil. Akılla, izanla, insafla, vicdanla, mantıkla, matematikle, tarihle, coğrafya, dinle-imanla, maneviyatla, hayatla bağdaşan bir şey söylemeleri mümkün değil. Böyle bir şey söylemelerini duyamıyoruz. Ama bir bağırtı, bir gürültü gidiyor. Sadece bağırtı, gürültü olsa iyi. Vuracağım, kıracağım, öldüreceğim diyor. Başka bir şey duyamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: