Bakan Şahin: Verilen karara saygılı olunmalı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, N.Ç. hakkına verilen kararın onanması ile ilgili, “Hukuk...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, N.Ç. hakkına verilen kararın onanması ile ilgili, “Hukuk devleti olarak verilen karara saygılı olmamız ve verilen karar ile ilgili süreci hukuki boyutta devam ettirmemiz gerçeğini sizlerde, bizde biliyoruz.” dedi.
Fatma Şahin, N.Ç. davasında kararın kesinleşmesi ile ilgili, “Basından öğrendim. Detaylı görüşmeleri de yapamadım ama N.Ç. ile ilgili söylenmesi gereken her şeyi, hiç kimse söylemeden söyledik. Bu konuda ne düşündüğümüzü biliyorsunuz.” diye konuştu.
Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu kaydeden Şahin, “Vicdani rahatsızlığımız ve adalet duygumuzdan dolayı Türk Ceza Kanunu’nda 2002’ de çok önemli değişiklikler yaptık. Bundan sonraki süreç için, bu tür olayların olmaması için 2002 ve 2003’te tedbirler alındı. Buna rağmen yapılması gereken ne varsa, yapılması gereken hukuki düzenleme varsa bunların hepsini Adalet Bakanlığı ile konuşuruz, gereğini yaparız.” diye konuştu.
Hukuk devleti olarak verilen karara saygılı olunması gerektiğini ifade eden Şahin, “Verilen karar ile ilgili süreci hukuki boyutta devam ettirmemiz gerçeğini sizlerde bizlerde biliyoruz. Ama N.Ç.’ler olmasın, N.Ç.’ler yaşanmasın diye hem yasal altyapıyı sürekli güçlendirmeye çalışıyoruz hem zihinsel alt yapıyı sürekli beslemeye çalışıyoruz. Bu mücadele topyekün bir mücadele. Mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz