Bakan Şahin: Yardımlar yetersiz gibi gösterilmek isteniyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, depremin meydana geldiği Van'da bazı şer şebekelerince yardımların yetersiz gibi...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, depremin meydana geldiği Van'da bazı şer şebekelerince yardımların yetersiz gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Gizli yapılan bu eylemlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Şahin, bir delil bulunması halinde gerekenin yapılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Şahin, Ankara'ya resmi ziyarette bulunan İngiltere İçişleri Kadın ve Eşitlik Bakanı Theresa May'ı makamında kabul etti. Yasa dışı göçü önleme alanında ortak deklarasyona imza atan iki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İngiltere ile sürdürülen işbirliğine önem verdiklerini söyleyen İçişleri Bakanı, başta terörle mücadele olmak üzere yasa dışı göç ve diğer organize sınır aşan suçlarla mücadelede yakın işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bakan Şahin, gazetecilerin, Van merkez ve Erciş'te yardımların yetersizliği konusunda terör örgütü mensuplarının depremzedeler üzerinde propaganda yaptığına ilişkin iddialarını sorması üzerine, terör örgütünün bölgede yardımların yetersizliği algısı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Bölgede talep patlaması oluşturmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirten Şahin, terör örgütünün çadır ihtiyacını gereğinden fazla gösterip felaketten kendisine pay çıkarmak istediğini dile getirdi. İz bırakılmadan yapılan bu tür kötü niyetli girişimleri değerlendirdiklerini aktaran Şahin, delil bulunması halinde gerekenin yapılacağını bildirdi. Bölgede şu anda Van merkezde 16 ekip 230 personel, Erciş'te de 55 ekip bin 500 personelin enkaz arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini aktaran Şahin, yardımlar konusunda bir aksaklık olmadığını vurguladı.

DEPREM KONUSUNDA TÜRKİYE'YE YARDIMA HAZIRIZ
İngiliz Bakan Theresa May da Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için üzüntüleri ifade ederek, depremde Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. Terör örgütü PKK'nın geçtiğimiz günlerdeki saldırısından dolayı da başsağlığı dileklerini ileten May, Türkiye'nin terör karşısında yaşadığı acıyı yakından bildiklerini kaydetti. İngiltere'nin PKK'yı bir terör örgütü olarak tanıdığını hatırlatan May, örgütün önemli liderlerinden birini yakalayarak sınır dışı ettiklerini, mali kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarına da operasyonlarla engel olduklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz