Bakan Şahin'den memura zam açıklaması

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2005 yılı bütçesinden memura ayrılan payın, hem miktar hem de oran olarak daha fazla olacağını söyledi.

Bakan Şahin, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın oğlu Kerem'in Bilkent Otel'deki sünnet töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Memuru ezdirmediklerini, enflasyonu ezdiklerini söyleyen Bakan Şahin, böylelikle memura çifte yardım yaptıklarını belirtti. Memur sendikalarıyla görüşmelerin süreceğini anlatan Bakan Şahin, "İnşallah kısa bir süre içinde mutabakat zaptı imzalarız. Enflasyonunun bu yıl yüzde 12'nin üzerinde olmayacağı anlaşıldı. 4+4 kümülatif olarak 8.2 eder" dedi.

Reklam
Reklam

Enflasyonun, hedeflenenin üzerinde gerçekleşmesi halinde, farkın ödenip ödenmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Bakan Şahin, kamu işçileriyle yaptıkları sözleşmede 5+5 verdiklerini, enflasyonun daha fazla olması durumunda, ödeyeceklerine dair bir madde koyduklarını, bu maddeyi memurlarla imzalanacak mutabakat zaptına koymaktan da kaçınmayacaklarını vurguladı.

Bakan Şahin, 2005 yılı bütçesinden memura ayrılan payın, hem miktar hem de oran olarak daha fazla olacağını sözlerine ekledi.