Bakan Şahin'den şike uyarısı

KONYA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Atatürk'ün "Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim" sözünün spor yöneticileri için de geçerli olduğunu belirterek, yöneticilerin maç alıp maç satmaması ve spora şaibe bulaştırmaması gerektiğini söyledi.

Bir dizi açılış için Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şahin ilk olarak 7. Tuz, Avcılık ve Kültür Festivali'nin açılışına katıldı. Hükümet meydanında düzenlenen açılışta konuşan Mehmet Ali Şahin, son günlerde spor alanında yaşanan şike olaylarına dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim" sözünü hatırlatan Mehmet Ali Şahin, "Bu söz, bir sporcunun tanımı için en güzel sözdür. Ama bu söz, sadece sporcular için geçerli değil. Spor yöneticileri için de geçerli bu söz. Eğer, yönetici isen maç satmayacaksın, sattırmayacaksın, satın almayacaksın. Spora şaibe düşürmeyeceksin. Atatürk, sadece sporcuların ahlaklı olmasını öğütlemiyor, yöneticilerin de ahlaklı olmasını öğütlüyor. Gün geçmiyor ki Türkiye'de özellikle futbolla ilgili bir şaibe, şike haberi Türkiye gündemine düşmesin. İtalya, Dünya Kupası'nda şampiyon oldu, şu anda şike sebebiyle küme düşürülen dünyaca ünlü futbol takımlarıyla yatıp kalkıyor. Ben İtalya'da gerek futbol federasyonunun, gerekse futbol mahkemesinin yaptığı işin spor adına ne kadar doğru bir iş olduğu düşüncesindeyim. Türkiye'de hiçbir zaman spora gölge düşürülmemelidir. Türkiye'de spor centilmenlik kuralları içinde yapılmalı ve ahlaki etik kurallar hiçbir zaman geri plana atılmamalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Ülkelerin dışarıda tanıtımlarında sporun büyük bir önem taşıdığını da dile getiren Şahin, "Dünyadaki ülkelerin tanıtımında spordaki başarılar büyük önem taşıyor. 2002 yılında dünya üçüncüsü olan milli takımımızın yaptığı tanıtımı bugüne kadar hiçbirimiz başaramadık. Çin'e yaptığım gezide oranın başbakan yardımcısı bana İlhan Mansız'ı, Hakan Şükür'ü, Hasan Şaş'ı soruyor. Sporda elde ettiğimiz başarılar o ülkenin tanıtımına öyle katkı sağlıyor ki, bunun için ayırdığımız para boşuna harcanmış para değildir. Spora harcanan paranın, ülke tanıtımı için harcanan en hayırlı para olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından şenlik kapsamında sünnet ettirilecek çocuklara altın takan Mehmet Ali Şahin, yeni düzenlenen bir caddeyi de ulaşıma açtı. Cihanbeyli Belediyesi'ne ait çim sahayı da inceleyen Bakan Şahin, penaltı atışı yaptı. Bakan Şahin daha sonra Tuz Gölü'nde faaliyet gösterecek olan bir tuz işletmesinin açılışını yaptı.