Bakan Şahin'in 'Dünya Çocuk Günü' Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hizmet alanımıza...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hizmet alanımıza giren tüm hizmetlerde, çocuklarımızın haklarının ve yararının sağlanması ilkesinin temel değer olarak benimseyerek, çocuklarımızın kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınmasına önem vermekteyiz." dedi.

Şahin, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Çocuklarımızın Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya temennisi ve dünyada ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram hediye etmiş bir ülke olmanın gururu ışığında, çocuklarımızın 'Dünya Çocuk Günü'nü kutlar, ülkemiz tarafından da imzalanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesini temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Fatma Şahin, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Şahin, "Çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşmasını, çocukların daha iyi şartlarda yetiştirilip geleceğe hazırlanmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin gerçekleşmesinin sağlanması amacıyla Ekim ayının ilk Pazartesi günü 'Dünya Çocuk Günü' olarak kabul edilmiştir. Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi de kabul edilmiştir." diye konuştu.

Çocukların durumununun içinde yaşadığı toplumun koşullarından bağımsız olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını kaydeden Bakan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Her toplumun geleceği olarak görülen çocuklar sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda her türlü imkândan yararlanma hakkına sahiptir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hizmet alanımıza giren tüm hizmetlerde; çocuklarımızın haklarının ve yararının sağlanması ilkesinin temel değer olarak benimseyerek, çocuklarımızın kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınmasına önem vermekteyiz. Çocuklarımızın Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya temennisi ve dünyada ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram hediye etmiş bir ülke olmanın gururu ışığında, çocuklarımızın 'Dünya Çocuk Günü'nü kutlar, ülkemiz tarafından da imzalanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesini temenni ederim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz