Bakan Şahin'nin Estetik Ameliyat Yaptırma Sözü Verdiği Meliha Katırcı Hayata Yeniden Tutundu

Geçirdiği kaza sonucu 11 kez ameliyat olan Meliha Katırcı'ya Kilis ziyareti sırasında Aile ve Sosyal...

Geçirdiği kaza sonucu 11 kez ameliyat olan Meliha Katırcı'ya Kilis ziyareti sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yüzüne estetik ameliyat sözü vermesi umut oldu.

15 Ağustos 2007 yılında kuzenlerin düğününe giderken Mersin yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve 11 kez ameliyat olan Meliha Katırcı, estetik ameliyat olduktan sonra hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'nin estetik ameliyat yaptırmak için söz verdiği Meliha Katırcı'nın yaşadığı olumsuzlukları ameliyat olduktan sonra atmayı düşündüğünü belirterek, "2007 yılında kuzenimin düğününe ailem ile giderken kaza geçirdim. Kilis'ten Mersin'e giderken kaza oldu. Kazada yaralananların içerisinde en ağır şekilde ben yaralandım. Aracın şoförü kazada hayatını kaybetti. 20'e yakın yaralı vardı, içerisinde en ağır yaralı ben idim, ilk önce Mersin Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındım. 4 gün yoğun bakımda kaldım. Bu süre içerisinde kolumdan yüzümden ağır bir şekilde yaralandım. İç kanamam da vardı. Mersin'den sonra Gaziantep Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi'ne sevk edildim. 9 ameliyatım burada gerçekleştirildi. Toplam 11 ameliyat oldum. Bu süre içerisinde çok büyük acılar çektim. 1 yılı aşkın bir süre evden çıkmadım. Sürekli evden hastaneye, hastaneden eve gittim. Çok büyük acılar çektim sürekli ameliyatlar sürekli acılar, hepsi kısa süre içerisinde oldu. 3

Reklam
Reklam

-4 ayda bir ameliyat oldum" dedi.

11 ameliyattan sonra doktorların yapacakları bir şey kalmadığını söylediğini ifade eden Katırcı, "bizim yapabileceğimiz bu kadar deyip ameliyatları son buldurdular. Daha sonra İstanbul'a gittim. Özel doktorlara gittim. Bana Araştırma ve Devlet Hastanelerinde elimizden gelen bu hayatına böyle devam et dediler. Ameliyata lüzum yok dediler. Ben o zamandan buyana kadar 5 yıldır hiç peşini bırakmadım. Sürekli mücadele ettim. Sürekli araştırdım ama elimden gelen bir şey yoktu. Özel doktorlara gittiğimde yapılacak çok şey var ama maddi açıdan çok büyük meblağlar istediler. 100 bin TL'ye yakın bir meblağ istediler. Bende çalışmıyorum imkanlarım yok 2 yıldır ameliyat olamadım. Valiliğe başvurmuştum. 15 gün geçinde akıbetini sormak için Valiliğe annem ile gittiğimde bir kalabalık vardı. Ne olduğunu sorduğumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'nın geleceğini söylediler. Benim haberim yoktu tamamen tesadüfen oldu. Anneme hadi gidelim dediğimde annem bana biraz bekleyelim belki bakanla görüşebiliriz dedi. Bunun üzerine bekledikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'ne yazdığım notu ilettik. Notte amiliyat olmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurumsun yazmıştım. Bakanımız Fatma Şahin yakından ilgilendi. Kısa bir görüşmemiz oldu. Bakanımız yakından ilgilendi. Bakanımız müsteşarı Ahmet Zahteroğlu'na talimat verdi. Şimdi sayın Bakanımızdan haber bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kazadan 5 yıl geçmesine rağmen içerisinde hep bir umut ile yaşadığını vurgulayan Katırcı, "Bu kadar kişiye başvurdum. Sürekli durumumu anlattım. Ama hiç kimse olumlu yanıt vermedi. Hep ret ettiler beni, o kapıyı yüzüme kapattılar. Ama diyorum yılmadım, bıkmadan mücadele ettim. Bir gün bir yerde çok güzel şeyler olacak diye düşündüm. O kapı açılacak bir gün didem arkadaşlarıma, o gün Sayın Bakanım Fatma Şahin ile görüştükten sonra büyük kapı oldu. 3 büyük hayalim vardı. Birincisini gerçekleştirdim çok

şükür, bakınım ile görüştüm, uzattığım elimi sayın bakanım tuttu. İkincisi ameliyatlarım dı inşallah gerçekleşirse çok iyi olur. Hayata yeniden merhaba diyeceğim. kendi ayaklarımın üzerinde duracağım. Kendime güvenim gelecek. İnsanların içerisinde rahat bir şekilde duracağım, konuşacağım. Üçüncüsü ise inşallah birde işim olursa, çok iyi olur 3 hayalimde gerçekleşmiş olur. 3 hayalimi gerçekleştirdikten sonra Ankara'ya gidip sayın Bakanıma teşekkür etmek istiyorum. Yeni halimle kendime güvenerek teşekkür etmek istiyorum. Liseyi bitirdikten 1 yıl sonra kaza geçirdim. Sürekli ameliyatlara girdiğim için bir türlü üniversiteyi kazanamadım. Ama Adalet Yüksek Okulu'nu kazanarak dışarıdan okuyorum. Çok kaybım oldu ama okumaya başladım Üniversitede, hedefim okulumu bitirip kariyer yapmak istiyorum. Okuyup bir yere gelmek istiyorum Ameliyat olursam hedeflerime oluşacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Meliha Katırcı'nın annesi Leyla Katırcı ise yakınlarının düğüne giderken kendisi ve 3 çocuğunun Mersin yakınlarında kaza geçirdiğini belirterek, "Kazada en ağır kızımdı. Oanda aynı hastanelerde olduğumuz için bana kızımın öldüğünü söylediler. Babasına kızım öldü haberi geldi. Sonradan duyduk yaşıyormuş, çocuklarımızın ayrı ayrı hastaneye götürmüşlerdi. 15 gün ben kızımı hiç görmedim. Kızım yoğun bakında yatmış ameliyatlar olmuş hiç benim haberi yoktu. Gaziantep'e de 9 ameliyat geçirdi. Bunu söylemekle olmuyor. Allah kimseye yaşatmasın, ancak ben bilirim anne olarak çektiğimi, keşke kızıma olan bana olsaydı ama keşkeler ile olmuyor.Şimdiye kadar nereye başvurduk ise olmadı, inşallah Bakanımız Fatma Şahin söz verdi gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bakan Şahin bizimle yakından ilgilendi kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, 15 Ağustos 2007 yılında TEM otoyolunun Mersin-Erdemli güzergahının Kilis'ten Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir akrabalarının düğününe giden yolcuların bulunduğu Mehmet Uğur Aslan yönetimindeki minibüsün Mezitli köprüsü üzerinde arka tekerlerinin patlaması sonucu takla atarak sürüklenmesi sonucu minibüs sürücüsü ölürken, 17 kişi de yaralanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: