Bakan Şimşek, Batman’da Kurban Eti Dağıttı

Kurban Bayramı'nın ilk gününü memleketi Batman’da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşlara kurban eti dağıttı.Maliye...

Kurban Bayramı'nın ilk gününü memleketi Batman’da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşlara kurban eti dağıttı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Beşiri ilçesinde Okuma Yazma ve Çevrecilik Derneği (OYÇED) ve Kimse Yok mu Derneği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Şimşek, OYÇED’de kurs gören 232 öğrenci ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Şimşek, çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı. Yağışlı havada devam eden programın açılış konuşmasını yapan Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş, OYÇED’in kuruluşu, amacı ve kurulduğu 2006 yılından bu güne dek gerçekleştirdiği hizmetler konusunda bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Kimse Yok mu Derneği olarak her yıl “bayramlaşma ve kardeşlik” programları düzenlediklerini belirten Harun Yokuş, bu programlara yurt içi ve yurt dışından yüzlerce insanın katıldığını söyledi. Yokuş, bu yıl da yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin kişinin Batman’a geldiğini, bu insanların buradaki kardeşleriyle bayramlaştığını ve bayramı daha güzel daha anlamlı hale getirdiğini ifade etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Şimşek, vatandaşların bayramını kutlayarak “Bayramın hepimiz için ülkemiz için, bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi. Kurbanın kökünün ‘Kurp’ olduğunu, onun da yakınlaşma anlamına geldiğini belirten Bakan Şimşek, “Bu gün gerçekten muazzam bir yakınlaşma söz konusudur. Avrupa’dan, ülkenin dört bir köşesinden yüzlerce kardeşimiz Batman’ın ücra bir köşesinde, Beşiri’de bir arada yakınlaşmış durumda. Kimse Yok mu Derneği’ni bu etkinliğinden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü bu tür yakınlaşmalar, bir araya gelmeler kardeşliğimizi güçlendiriyor, ülkemizde birlik ve beraberliğimizi de çok daha ileri bir noktaya getiriyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Kimse Yok mu Derneği önlüğü giyip şapka takan Bakan Şimşek, vatandaşlara kurban eti dağıttı.

OYÇED binası ve dersliklerini de gezen Bakan Şimşek, Beşiri’den sonra Batman’a dönerek öğretmen evinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Öğretmenler evinde düzenlenen bayramlaşma töreninde tek tek vatandaşların bayramını kutlayan Bakan Şimşek, daha sonra AK Parti binasına geçerek partililerle bayramlaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: