Bakan Şimşek, Doğuştan Diz Kapağı Olmayan Çocuğa El Uzattı

Batman'da 10 binde bir görülen ve bacakta kemik eksikliği hastalığı "Tibial Hemimelia" ile mücadele eden 3 yaşındaki Merve Tutuş'un tedavisinin

Batman'da 10 binde bir görülen ve bacakta kemik eksikliği hastalığı "Tibial Hemimelia" ile mücadele eden 3 yaşındaki Merve Tutuş'un tedavisinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çamlıca Mahallesi'nde yaşayan Tutuş ailesini ziyaret ederek, kızlarının sağlık durumunu öğrenen Bakan Şimşek'in verdiği talimat doğrultusunda küçük Merve'nin tedavisinin yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır'daki özel bir hastanede tedavisi yapılan Merve'nin yürümeye başladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Yürümeye başlayan Merve'yi evinde eşi Humeyra Arslan ile birlikte ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini ifade ederek, Merve'nin yürüyebiliyor olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Doktorlar, Merve'nin yürümesinin zamanla daha da iyiye gideceğini bildirdi. Merve'nin tüm masrafları Valiliğimizce karşılanıyor."

Öte yandan Hüseyin ve Sabiha Tutuş, kızları Merve'nin sağlığına kavuşmasından dolayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Vali Yılmaz Arslan'a teşekkür ettikleri öğrenildi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: