Bakan Şimşek: Fatih Projesi önemli, ama kitabın yeri farklı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da 26 Eylül 2011 günü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da 26 Eylül 2011 günü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen polis memuru Adem İlkılıç'ın adının verildiği kütüphanenin açılışını yaptı. Konuşmasında Fatih Projesi'nin önemine değinen Şimşek, ancak kitaplarının yerinin her zaman için farklı olduğunu söyledi.
Memleketi Batman’da bir dizi etkinliğe katılan Bakan Şimşek, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Kız öğrenciler tarafından kapıda çiçekle karşılanan Bakan Şimşek, öğrencilerle ayaküstü sohbet etti. Bakan Şimşek daha sonra Batman Valisi Ahmet Turhan’ın eşi Nurhan Turan’ın girişimleri ile okula kazandırılan Şehit Komiser Adem İlkkılıç Kütüphanesi’nin açılışını yaptı. Açılış kurdelesini Bayan Turhan ile birlikte kesen Bakan Şimşek, kütüphanenin kurulmasında büyük emek sarf eden Turhan’ı tebrik etti.
Kütüphaneler ve kitapların insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, “Kütüphaneyi, şehidimizin adını yaşatmak adına hem de genç nesillerimizin iyi bir şekilde yetişmesine katkı sağlayacak bir adım olarak görüyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.” dedi. Bu tür kütüphaneleri çok anlamlı bulduğunu, bu yüzden bu kütüphane ve başka kütüphaneleri kitap anlamında zenginleştirmek için katkı sunacaklarını söyleyen Bakan Şimşek şunları dile getirdi: “Teknolojinin gelişmesiyle özellikle Fatih projesi ile birlikte, önümüzdeki dönemde kitaplar fiziki olarak belki ön planda olamayacak. Elektronik ortamda tüm bu kitaplara, eğitim materyallerine öğrencilerimiz erişebilecek. Bir kitapsever olarak, benim de çok büyük bir kütüphanem var evde. Sürekli bir şekilde de artıyor, kitap koyacak yer bulmada zorlanıyoruz. Bence fiziken o kitapların varlığı çok anlamlı, teknolojiyi de kullanıyoruz, ancak insanın bir kitabı alıp okuması farklı… Bu yüzden bu kütüphaneleri çok anlamlı buluyorum.”
Şiddet ve terör için gerekçenin bulunmadığını, Türkiye'nin her anlamda son yıllarda muazzam mesafe kat ettiğini ifade eden Bakan Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşların temel hak ve özgürlükler anlamında demokrasi anlamında, ekonomik kalkınma gelişme anlamında son yıllardaki ilerlemeyi görüyor ve takdir ediyorlar. Çünkü eserler ortada kat edilen mesafe ortada bunun için inşallah bizim kardeşliğimiz birliğimiz beraberliğimiz önümüzdeki dönemde daha da güçlenecek. Ülkemiz de bu çerçevede çok daha ileriye gidecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz