Bakan Şimşek: Öğrencilere Kıyafet Yardımı Konusunda Bir Çalışmamız Yok

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde, maddi durumu yetersiz öğrencilere önlük yerine...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde, maddi durumu yetersiz öğrencilere önlük yerine giysi yardımı konusunda bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konunun gündemlerinde olmadığını belirterek, "Kıyafet yardımı konusu şu anda gündemde olan bir konu değil, en azından bizim üzerinde çalıştığımız bir husus yok." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde 4+4+4 eğitim sistemi, okullarda yeni kıyafet yönetmeliği ve şehirlerdeki öğretmen açıkları vardı. Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu sene hayata geçirilen yeni eğitim sisteminin sakıncalarını dile getirdiklerini söyledi. Öğüt, Öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine yönelik hazırlanan yönetmeliğin uygulanmasıyla birlikte yoksul öğrencinin üzülüp ezileceği bir yapı ortaya çıktığını ifade etti. Öğüt, maddi durumu el vermeyen öğrencilere önlük yerine uygun bir giysi yardımı yapılıp yapılmayacağını sordu.

Reklam
Reklam

Soruya cevap veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konunun gündemlerinde olmadığını ifade ederek, "Kıyafet yardımı konusu şu anda gündemde olan bir konu değil, en azından bizim üzerinde çalıştığımız bir husus yok." diye konuştu.

Öğüt, Şimşek'e ayrıca, yine 4+4+4 sistemin sonucu olarak bir çok ilde olduğu gibi Çankırı’da 520 branş öğretmeni eksiği bulunduğunu, bu sıkıntıyı çeken şehirlere öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı sorusunu yöneltti. Bakan Şimşek ise yeni atamalarla öğrenci eksiğinin giderileceğini belirterek, "Eksik öğretmen ihtiyaçlarımızı tabii ki karşılayacağız, yani yeni atamalarla birlikte inşallah bütün eksiklikler giderilmiş olur." diye ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: