Bakan Şimşek: Tabi ki ben üzüldüm

TRT Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, konuşmasının başında Nevruz'un güzel başlangıçlara vesile olmasını diledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter'a erişimin engellenmesine üzüldüğünü belirterek, "Tabi ki ben üzüldüm ama yasakçı bir zihniyet kesinlikle söz konusu değil. Kendim de aktif olarak kullanıyorum ve faydalı buluyorum ama şimdi kişilik haklarına, özel hayata tabi ki saygı gösterilmesi lazım. Bu haklara riayet edildiği takdirde tekrar erişim söz konusu, bizim de beklentimiz bu" dedi.

TRT Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, konuşmasının başında Nevruz'un güzel başlangıçlara vesile olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Twitter'ın yasaklanmasına ilişkin Bakan Şimşek, "Mahkeme kararının uygulanmaması sonucu verilmiş bir karar, yasakçı bir zihniyetten kaynaklanmıyor" savunması yaptı. Kararın Türkiye'de ve batıda yasakçı bir yaklaşım olarak sunulabileceğini dile getiren Şimşek, "Bu doğru değil, çünkü yasakçı zihniyet söz konusu olsaydı Facebook, İnstagram gibi sosyal medyanın bütün diğer enstrümanlarına yönelik de yasaklama getirilirdi. Böyle bir şey söz konusu değil. Biliyorsunuz ben aktif bir Twitter kullanıcısıyım, epey de bir takipçim var. Her sabah da güne anlamlı bir sözle başlardım, bu anlamda üzüldüm ama Twitter'ın kendisini hiç bir ülke nezdinde hukukun üstünde görmemesi lazım" dedi.

Twitter'ın halka açık bir şirket olduğunu söyleyen Şimşek, şunları kaydetti:

"ABD'de, İngiltere'de kurallara uyuyor da Türkiye'ye gelince niye uymuyor, bunun da konuşulması lazım. Bu hususu geçmişte başka firmalarla da yaşadık. Türkiye'de faaliyet gösteriyor, reklam alıyorlar, ondan sonra vergi noktasında hiç bir hassasiyet göstermiyorlar, bunlar doğru değil. Twitter olsun başka şirketler olsun dünyanın herhangi bir yerinde nasıl hassasiyet taşıyorlarsa Türkiye'de de bunu yapmak zorundalar. Tabi ki ben üzüldüm ama yasakçı bir zihniyet kesinlikle söz konusu değil. Biz tam aksine toplumun daha şeffaf olmasını, medyanın, özellikle sosyal medyanın bu şekilde yaygın kullanılmasını Türkiye için bir zenginlik olarak görüyoruz. Kendim de aktif olarak kullanıyorum ve faydalı buluyorum ama şimdi kişilik haklarına,özel hayata tabi ki saygı gösterilmesi lazım. Bu haklara riayet edildiği takdirde tekrar erişim söz konusu, bizim de beklentimiz bu. Twitter İngiltere'de mahkemelere nasıl bir hassasiyetle cevap veriyorsa Türkiye'deki mahkemelere de aynı hassasiyetle cevap versin, gereğini yapsın biz de bir an önce Twitter'a kavuşalım." (ANKA)

Reklam
Reklam

(HM/ÖZK)