Bakan Şimşek: Terör Olmasaydı Güneydoğu Kat Kat Gelişmiş Olurdu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, terör olaylarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişmesini engellediğini söyledi. Bölgede...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, terör olaylarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişmesini engellediğini söyledi. Bölgede büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Şimşek, “Terör olayı olmasaydı, bu bölge mevcut durumundan kat kat üzerinde olacaktı.” dedi.

Batman’da eğitim kompleksinin temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eğitime verdikleri öneme değinerek, 2013 yılında eğitime 68.1 milyar lira ayırdıklarını söyledi. Bölgede büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerine değinen Bakan Şimşek, ancak terör olaylarının bölgenin daha da gelişmesini engellediğini, bu konuda bölge halkına büyük iş düştüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde tarifeli uçakla memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek havalimanında Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti il Başkanı Murat Güneştekin ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Şimşek ve beraberindekiler Batı Raman Dağı eteklerinde yapılacak 16 derslik, 300 kişilik yurt, kapalı spor salonu ve idarecileri için 10 lojmanın temel atma törenine katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman’da yapılan eğitim yatırımları konusunda bilgi verdi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Batman ve Türkiye genelinde eğitime yapılan yatırımları anlattı. Bakan Şimşek, 2013 yılı için eğitme ayrılan bütçenin 68.1 milyar lira olduğunu belirterek, “Bundan 10 yıl önce eğitme ayrılan kaynak 11.3 milyar liraydı. Biz geldik şimdi 2013 yılının eğitim bütçesi plan bütçe komisyonunda görüşülüyor. Biz bu rakamı 68.1 milyar liraya çıkaracağız. Eğitime önem veriyorsanız eğitme daha çok kaynak ayırmamız lazım.” diye konuştu.

Vatandaşların bölgede yapılan dedikodulara inanmamalarını isteyen Bakan Şimşek, şu çağrıda bulundu: “Vatandaşlarımız safsatalara, fitneye fesada hiç izin vermesinler. Çünkü iş yapanların, hizmet yapanların zaten bunlara zamanı yok. Batman ve ülkemiz hızla gelişiyor. Bu bölgede terör olayı olmasaydı, bu bölge mevcut durumunda kat kat üzerinde olacaktı. Bu bölge az gelişmişse, daha hızlı gidemiyorsa bunun bir tek sebebi vardır. Bu bölgedeki terördür, şiddettir. Onun için hepimizin buradaki barışa, huzura, sükunete sahip çıkmamız lazım.”

Reklam
Reklam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha sonra eğitim kompleksinin temelini attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: