Bakan Şimşek: Türkiye Vergi Yükü En Az Olan Ülkelerden Biri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin vergi yükünün yüksek olmadığını söyledi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin vergi yükünün yüksek olmadığını söyledi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) ülkelerinde verginin ortalama yüzde 34 olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 27 de kaldığını vurgulayan Şimşek, “Kurumlar Vergisi'ni yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürdük. 2002 yılında bir şirket 100 lira kazansa bu paranın 65 lirası hazineye gidiyordu. Biz bu oranı yüzde 34’e indirdik.” dedi.

Uluslararası Kamu Mali Yönetimi Çalıştayı’na katılan Bakan Şimşek, en yüksek vergi diliminde yer alan Gelirler Vergisi'nin payını yüzde 49’dan yüzde 35’e düştüğünü dile getirerek, asgari ücret üzerinden kesilen vergiyi de azalttıklarına dikkat çekti. Şimşek, bazı gıda ürünlerindeki KDV’yi yüzde 1'e indirdiklerine işaret ederek, “KDV anlamında Türkiye’de vergilerin yüksek olduğu iddia edilemez." diye konuştu. AK Parti Hükümeti'nden önce Türkiye’de siyasi istikrarın en uzun 17 ay sürdüğüne dikkat çeken Şimşek, AK Parti'nin 124 aydır istikrarı koruduğunu belirtti ve “Siyasi istikrar olunca haliyle 2023 hedeflerinden bahsedebiliyoruz.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Çalıştayda; Türkiye’nin mali yapısıyla alakalı bir sunum yapan Bakan Şimşek, son 60 yıldır en bülük küresel krizin yaşandığına değinerek, son 10 yılda her şeye rağmen Türkiye’nin yüzde 5,1 oranında büyüdüğünü kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: