Bakan Şimşek'den Kılıçdaroğlu'na Esnaf Cevabı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'da esnafla yaptığı...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'da esnafla yaptığı toplantıda, "Bize coşku veriyorsunuz, AK Parti'ye oy" sözlerine cevap verdi. Şimşek, "Diyorlar ki 'niye esnaf bu hükümeti seviyor?' Niye sevmesin, esnafı gözetiyoruz da ondan." dedi.

Bakan Şimşek, Bursa Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Sanayici ve İşadamları Dernekleri Platformu tarafından Almira Otel'de düzenlenen 'Türkiye'nin Mali Portresi'nin Dünü-Bugünü-Yarını' konulu toplantıya katıldı.

Reklam
Reklam

BESOB Başkanı Arif Tak'ın "Teşvikleri anlamakta zorluk çekiyoruz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Bakan Şimşek, şöyle konuştu: "Şuanda teşvikin merkezinde Bursa var. Bursa beşinci bölgedir haberiniz yok. Türkiye'de ithal edilen herhangi bir ürünü üretin, beşinci bölge teşviki var. Duyurun, size Tunceli'deki teşviki veriyoruz. Ne demek beşinci bölge 7 yıla kadar çok ciddi her türlü destek demek. Eğitimde, madencilikte yatırım yapın beşinci bölge. Teşvik sistemi değişti. Birinci, ikinci bölge bunların anlamı kalmadı. Hiçbir anlamı yok. İlla da katma değeri düşük sektörlerde geleneksel sektörlerde ısrarcı olacağız diyorsanız o ayrı konu. Eğer bursa sanayi şehriyse, sanayi dalının bir çok kolunda bursa beşinci bölgedir. Yeter ki siz destek isteyin. Beşinci bilge demek kurumlar vergisi yüzde 2 demek. Böyle bir uygulama var mı başka yerde."

Esnafa verdikleri destekleri anlatan Bakan Şimşek, üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'da esnafla yaptığı toplantıda, "Bize coşku veriyorsunuz, AK Parti'ye oy" sözlerine cevap verdi. Şimşek, şunları dile getirdi: "Diyorlar ki 'niye esnaf bu hükümeti seviyor?' Niye sevmesin, esnafı gözetiyoruz da ondan, Yüzde 60 vergiyi indirmişiz, şimdi yüzde 34. Diyelim ki siz işçisiniz, çalışıyorsunuz, eskiden en üst gelire vergi dilimi yüzde 49,5'tu. Biz onu kaça indirdik, yüzde 35'e indirdik. En düşük gelir vergisi dilimi yüzde 22'ydi yüzde 15'e indirdik. Asgari ücreti yüzde 13'dü şimdi yüzde 0 ila 5 arasında veriyor. Şimdi şirketlerin yükünü indirmişsin, çalışanın yükünü indirmişsin. Esnafınız geçen seneye kadar bir defa gerçek usule geçince basit usulde vergi veriyordu. Durumuna bakacağız, basit usul gerekiyorsa basit usulde vergilendireceğiz. Ecdat yadigarı meslekler var dedik ki gelin size bir sertifika verelim vergiden muaf olun, bunları üretin ve satın. Birçok düzenleme yaptık. Türk Ticaret Kanunu'nu çıkarttık. Şuanda Vergi Usul Kanunu üzerinde çalışıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz