Bakan Suat Kılıç: Değerlendirme Için Yetkililere Zaman Tanımak Lazım

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu Elemeleri'nde Macaristan'dan aldığı 3 - 1'lik mağlubiyetlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konya'da temel atma ve açılışlar için bulunan Bakan Kılıç, "Sonuçtan ziyade sorun üzerine odaklanmamız gerekiyor. Bu sorunun çözümü olarak mutlaka futbolun yöneticileri karar vereceklerdir. Yaşadığımız hüzün büyük. Brezilya biletini alabileceğimize inandığımız bir maçta ortaya çıkan tablo bize milli bir hüzün yaşattı." diyerek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Temenni ederiz ki Türk Milli Futbol Takımı geçmişte Avrupa ve dünya şampiyonalarında yakalamış olduğu büyük başarıyı yeniden yakalasın, yeniden sevinçlerin, mutlulukların kaynağı haline gelsin. Milletimizin buna ihtiyacı var ve Türk milleti başarıyı hak ediyor. Milletimize bu mutlulukları yaşatma adına bu yolda atılabilecek adımların belirlenip atılmasında fayda var.”

Bir basın mensubunun Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın “istifa etmeyi düşünmüyorum” açıklamasının nasıl bir sonuca varacağını sorması üzerine ise Kılıç, "Değerli arkadaşlar hocanın açıklamaları üzerine değerlendirme yapmak bizim işimiz değil." diyerek cevapladı ve ardından da konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet ve hükümet olarak bize düşen görev Türk Milli Futbol Takımı'nın ihtiyaç hissettiği her konuda duyulan ihtiyacı karşılamak üzere atılması gereken adımları atmaktır. Bakanlık ve hükümet olarak biz bugüne kadar bu adımları attık. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Ama kadro nasıl tanzim edilir, hangi mevkide hangi oyuncuya yer verilir, hoca takımı hangi taktikle sahaya çıkarır gibi hususların üzerine bakanlık olarak yorumda bulunmamız doğru değil, böyle bir yanlışın içine de girmeyiz.

Reklam
Reklam

Yapılan tercihler hocanın tercihidir, teknik heyetin tercihidir, yapılan açıklamalar da kendilerini bağlayan açıklamalarıdır. Tabii ki yapılacakları değerlendireceğiz. Bu noktada alelacele kararlar almak Türk futboluna fayda getirmez diye düşünüyorum. Herkes mutlaka düşünmeye bir zaman ayıracaktır.

Federasyondan başlayarak mutlaka sonuca yansıyan sorunların neler olduğu, hangi adımlarla bu sorunların çözüme kavuşturulabileceği üzerine herkesin düşünmek için bir zamana ihtiyacı olacaktır, bu zamanı herkese tanımak lazım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: