Bakan Suat Kılıç: Hiçbir Işimiz Para Yokluğundan Dolayı Bekliyor Değil

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti hükümetinin kaynaksız icraatının olmadığını belirterek, "Hiçbir işimiz...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti hükümetinin kaynaksız icraatının olmadığını belirterek, "Hiçbir işimiz para yokluğndan dolayı bekliyor değil." dedi. Bakan Kılıç, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kocaeli'nde, valiliği ziyaret etti. Kılıç'ı, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çelik ve diğer yetkililer karşıladı. Kılıç, polis tören mangasını selamladıktan sonra Vali Ercan Topaca'nın makamına geçti.

Kılıç, Kocaeli'de gerçekleştireceği ziyaret ve incelemeleri anlattı. Basın mensuplarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kocaelispor'u Süper Lig'de görmek istiyoruz" sözünü hatılatması üzerine Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Böylesine büyük, sanayisi kuvvetli bir şehrin futbol takımının şampiyonlukları arka arkaya kovalarak, geçmişte olduğu gibi Süper Lig'de yerini almasını her futbolsever arzu eder. Nihayetinde, futbolun özerk yapısı içinde Kocaelispor kendi dinamiklerini harekete geçirerek umarız ki o başarıyı yakalar. Bizim temennilerimiz takımlarını Süper Lige çıkarmaz. Takımların kendi performans ve başarıları bunu ortaya koyacaktır. Ama başbakanımızın temennisi yüreğimdeki temennidir."

Kılıç, Kocaeli'ye bir stadyum yapılacağını belirterek, "Futbol takımından bahsedince stadyum inşasına sözü getirmek gerekiyor. Kocaeli’nde bir stadyum gündemde. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'yle stadyum yapımına yönelik protokülümüzü imza altına aldık. Kocaeli’nde hangi projeyi stadyum inşasına esas alacağımızı seçimini de yaptık. Yerle ilgili hususların netleşmesi ve proje adaptasyon çalışmalarının bitmesinden sonra Kocaeli’ne yapılacak stadyumun ihalesi süresi fiilen başlamış olacak. Dolaysıyla gönül arzu eder ki bu stadyumlar bitinceye kadar büyük illerin takımları Süper Lig'de yerlerini alabilsinler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Suat Kılıç, stadyumun kaynağıyla ilgili bir soru üzerine, şu karşılığı verdi:
"Ben AK Parti bakanıyım bizim hükümetimizde kaynaksız icraat yoktur. Yatırım programın, her eserin kaynak paketi hazır olduktan sonra zaten yatırım paketine alınması söz konusu olmaktadır. Burada zikrettiğim ve zikretmediğim bütün yatırımlarımızın kaynak paketi yani para boyutu bizim için hali hazırda mevcuttur. Bu anlamda bizim için para sorunu yoktur. Arsaların ihalelerin yasal sürece uygun bir şekilde temin edilmesinin ardından tesisleşme hızla devam edecek. Hiçbir işimiz para yokluğundan dolayı bekliyor değil."
Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz