Bakan Suat Kılıç, Tatar Ailesinin Restoran Açılışına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatları’nda tekvandoda gümüş madalya kazanan milli sporcu...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatları’nda tekvandoda gümüş madalya kazanan milli sporcu Nur Tatar’ın ailesinin işlettiği restoranın açılışını yaptı.

Bir takım ziyaret ve açılış için Antalya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı bölgesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kılıç, ‘esnafa hayırlı kazançlar’ diledi. Saat Kulesi’nin bulunduğu meydanda kendisine ikram edilen portakal suyundan içen Kılıç, gazetecilere de ikramda bulundu. Bu sırada bazı öğrencilerin okullarına tablet bilgisayar dağıtılmadığını söylemesi üzerine Kılıç, projenin pilot bölgelerde uygulandığını, bu nedenle henüz diğer okullara dağıtılmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bakan Suat Kılıç, esnaf ziyaretinin ardından 2012 Londra Olimpiyatları'nda kendi kilosunda ikinci olarak gümüş madalya alan milli tekvandocu Nur Tatar'ın ailesi tarafından işletilen ‘Tamara Van Kahvaltı Sarayı ve Yöresel Yemekler Restoranı’nın açılışına katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Kılıç, Tatar ailesinin Van depreminin ardından Antalya’ya geldiğini hatırlattı. Nur Tatar’ın Londra Olimpiyatları boyunca ağır başlı, sakin kişiliğiyle Türk insanını, Türk sporcusunu en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Kılıç, Tatar'ın aldığı gümüş madalya ile sadece Van halkının değil, Antalya ve Türk halkını sevince boğduğunu ifade etti.

Tekvandoda Türkiye'nin bir de altın madalya kazandığını hatırlatan Bakan Kılıç, “Servet Tazegül ilk katıldığı olimpiyatlarda bronz madalya kazandı. Ama şimdi altın madalyanın sahibi oldu. Nur Tatar 19 yaşında ilk kez katıldığı olimpiyatlarda gümüş madalyayla döndü. 23 yaşında Brezilya'da, 27 yaşında inşallah Allah ömür verir ve spora da devam ederek İstanbul'da olimpiyatlara katılır. Oralarda altın madalyayı kazanır, inşallah Türk bayrağını İstiklal Marşı eşliğinde göndere çektirme başarısını ortaya koyar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BABA TATAR, BAKAN KILIÇ’TAN GELEN SMS’Yİ ŞAKA SANMIŞ”

Açılışın ardından aileye bol kazanç dileyen Kılıç, bir süre Tatar ailesiyle sohbet etti. Kılıç, Nur Tatar’ın madalya kazanmasının ardından aileyi telefonla aradığını, ancak kimsenin cevap vermemesi üzerine baba Nizamettin Tatar'ın cep telefonuna kısa mesaj gönderdiğini söyledi. Mesaja, ‘Ben Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tebrik etmek için aradım.’ diye yazan Kılıç’a yine dönen olmadı. Kılıç, olayın nedenini şöyle anlattı: “Meğer daha önce 'Ben Cumhurbaşkanı, ben Başbakan' diye birkaç kişi arayıp dalga geçmiş, beni de öyle sanmış.”

“ANTALYA STADYUMU’NUN İHALESİ TOKİ’YE GÖNDERİLDİ, 2 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, esnaf ziyaretleri ve açılışın ardından incelemelerde bulunmak üzere Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’na gitti. Burada stadyum hakkında bilgi alan Bakan Kılıç, Antalyaspor’un şehir merkezinde futbol oynamasına sıcak baktıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya son gelişinde Antalyasporlu yöneticilerin karşılaşmaları şehir merkezinde oynamak istedikleri yönünde talepte bulunduklarını hatırlatan Kılıç, “Biz de zaten konu üzerinde çalışıyorduk. Başbakanımızın da konuya sıcak bakması üzerine Akdeniz Üniversitesi, bakanlığımız, Türkiye Futbol Federasyonu ve Antalyaspor Kulübü arasında varılan mutabakat neticesinde bugün geldiğimiz noktadayız. Üniversite mevcut haliyle ev sahibi olmak üzere kullanıma tahsis etti. Bakanlığımız sürecin koordinasyonunu yönetti. Bakım ve onarım masrafları temin edildi. Antalyaspor burada 2 yıl oynayacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Antalyalılara müjde de veren Kılıç, 2012 yılının sonuna kadar Antalya’nın yeni stadyumun ihalesi yapılmasını ve müteahhide arsanın teslim edilmesinin planlandığını söyledi. Antalya stadyumuna ilişkin onayların Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verildiğini belirten Kılıç, şunları söyledi: “Projeler onandı. Eksiklikler giderildi. Projeler ihale edilmek üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne teslim edildi. TOKİ projeyi ihale etmesini ve yer teslimini gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bunun için beklenen süre ekim ayının sonuna kadar ihalenin yapılabilmesidir. Bunun üzerinde duruyoruz. Ekim ayı sonunda yapıldığı takdirde, stadyumun temeline ilk kazma yıl sonuna kadar vurulabilecek. Temel bu yıl atılması durumun takip eden 2 sezon sonra Antalyaspor yeni stadyumunda 33 bin seyirci önünde oynayabilecek. Sadece 15 günde maçların oynanacağı bir stadyum değil vatandaşların bahçesinde, kafeteryasında çay içebildiği stadyum yağacağız. Hiçbir engele takılmak istemiyoruz. Yasal engellere ve şehrin yerel inisiyatiflerinden gelebilecek bir negatif durumla karşı karşıya kalmak istemiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz