Bakan Taşar, Jata Heyetini kabul etti

ANKARA (İHA) - Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Türkiye ve Japonya'nın sahip oldukları turistik ve kültürel değerleriyle uluslararası arenada ayrıcalıklı ülkeler konumunda olduğunu söyledi.

Turizm Bakanı Taşar, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Shigeo Takenaka ile Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA) Komite Başkanı Kotaro Kogi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen görüşme öncesi bir açıklama yapan Bakan Taşar, Türkiye ile Japonya'nın sahip oldukları turistik ve kültürel değerleriyle uluslararası arenada ayrıcalıklı ülkeler konumunda bulunduğunu ve bu durumun ikili ilişkilerin önemini artırdığını söyledi. Turizm Bakanlığı'nın sürdürülebilir turizm yaklaşımı içinde çağdaş bir gelişme modeli uyguladığını ve Japon misafirlerin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Taşar, 2003 yılı boyunca gerçekleşecek etkinlikler sayesinde Türkiye'nin, Japonya'da çok daha yaygın bir şekilde tanınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

JAPONYA'DAKİ TÜRK YILI Japonya kamuoyunun ilgisinin Türkiye ve Türk kültürünün üzerine çekilmesini istediklerini belirten Bakan Taşar, 2003 yılında Japonya'daki Türk yılına ilişkin olarak yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

"- Yıl boyunca yapılacak tüm faaliyetler için broşür ve afiş basılacak,
- 2003 yılında yapılması planlanan JATA fuarına etkin ve geniş katılım sağlanacak,
- Özellikle Tokyo dışındaki Japon şehirlerinde yapılacak kültür faaliyetleriyle eşzamanlı olarak workshoplar düzenlemesi planlanıyor,
- Türk mutfağının tanıtımı amaçlı projeler yürütülecek."
Bakan Taşar, turizmin 2 ülke arasındaki bağları güçlendireceğini, aynı zamanda başka alanlarda da işbirliğine altyapı oluşturacak bir araç olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Japonya ile her türlü işbirliğine açık oldugunu ifade etti.
Türkiye'de bulunan 9 mirasın çok önemli olduğuna ve bu mekanların kalıntılarına Japon turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takenaka, Kaş yakınlarında bulunan Noel Baba Kilisesi'nin Japonlar tarafından bilinmediğini, Türkiye'nin Japon turistler tarafından fazla tanınmadığını ve Türkiye'yi Avrupalı'nın bakış açısıyla tanıdığını söyledi. Takenaka, Japon turist sayısının artırılması için Türkiye'nin Japonya'ya direkt olarak anlatılması ve tanıtım faaliyetlerinin Japonya'nın içinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Japonlar'ın Türkiye'ye gelmesinin gerçekten çok önemli olduğuna dikkat çeken JATA Kometi Başkanı Kogi ise "Turizm barış sektörüdür. İnsanlar arasındaki anlaşmaları sağlamaktadır. 2020 yılında Japon turist sayısı 100 milyon olarak beklenmektedir" dedi.