Bakan Tunç'tan İzmir'deki olaya ilişkin açıklama: 'Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de 2 kişinin yolun karşı tarafına geçmek isterken akıma kapılıp hayatlarını kaybetmesiyle ilgili olarak "Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir'deki olayla ilgili Bakan Tunç, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek ön raporun beklendiğini açıkladı. Türkiye'nin gündemine oturan Eylem Tok olayıyla ilgili Bakan Tunç, "Suçluların iadesi duruşması ekim ayında gerçekleşecek" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamasından satır başları:

İZMİR'DEKİ OLAY

Şimdi tabi çok üzüldük. Orada sokaktan geçen vatandaşlarımız akıma kapıldı. Çok üzüldük, bu çağda bunun olmaması lazım. Başsavcımız soruşturma başlattı. Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız.

Reklam
Reklam

EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADE SÜRECİ

Olumlu devam ediyor. İade yargılaması başlamadı henüz. Bizim delillerimiz inandırıcı bulundu ve sürekli savcıyı bilgilendirdik. Kaçtıkları günden itibaren izlerini sürdük. O olaydan sonra hemen kaçmaları, Mısır'a hemen iade için başvurduk. Oradan ABD'ye gittiler. Yargılama süreci biraz sürebilir. Suçluların iadesi duruşması ekim ayında gerçekleşecek.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: