Bakan Tüzmen, su kayağı yaptı

KOCAELİ (İHA) - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sapanca Gölü'nde su kayağı yaptı.

Bakan Tüzmen, Kocaeli'nin Maşukiye Beldesi Sapanca Gölü'nde yapılan Türkiye Su Kayağı yarışmasını izledi. Bir süre yarışları izleyen Bakan Tüzmen, daha sonra "Bugüne kadar su altında yarıştık bir de su üstünü deneyelim" diyerek su kayağı malzemelerini giyerek, Sapanca Gölü'nde su kayağı yaptı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Tüzmen, gümrüklerdeki yolsuzluklarla ilgili olarak, "Biz bütün yolsuzlukların, kaçakçılığın üzerine gidiyoruz Gümrük İdaresi olarak dolayısıyla arkadaşlarımız da iyi bir şekilde çalışıyorlar. Türkiye'de yakalama oranı olarak Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Şuanda caydırıcılığımızda artmış durumda. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde çok daha iyi olacak. Dikkat ederseniz bu sene getirdiğimiz tedbirler sayesinde hem yakalama oranlarında bir artış hem de artık eskisi kadar bu faaliyetlerde bir artma görmüyoruz. Ben şuna inanıyorum, tahkikatlar tabi ki devam edecek. Cumhuriyet savcılıkları görevlerini yapacaklar.

Reklam
Reklam

Onların yaptığı değerlendirmeler neticesinde biz de tedbirlerimizi alacağız. Ama şunu da söylemek lazım, bir taraftan yasa dışı işleri engellerken yasal ticareti arttırmak zorunda olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bir taraftan ihracatımızı, dış ticaretimizi de arttırmamız lazım. Orada mümkün olduğu kadar serbest davranmamız lazım. Diğer taraftan baktığımız zaman şunu görüyorum, bizim önemli olan yasa dışı ticareti engellerken yasal ticareti de dünyada birinci sıraya gelecek kadar göstermek" dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yolsuzlukların üstüne gittiklerini de sözlerine ekledi.