Bakan Yardımcısı Arzu’nun heyecanı kameralara yansıdı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ilk programına katıldı. Atanmasının ardından Bakan Mehdi...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ilk programına katıldı. Atanmasının ardından Bakan Mehdi Eker ile programda yer alan Arzu’nun heyecanı kameralara yansıdı.
Protokol koltuklarında kendine yer arayan Arzu’ya yerini Eker gösterdi. Eker’in yanına oturan Arzu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında da masanın üzerine alelacele bir şeyler bırakmaya çalıştı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Rixos Otel’de Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ‘Yeni alım sisteminin üretim ve piyasalara etkileri’ üzerine düzenlenen sempozyuma katıldı. Toplantıda konuşan Eker, Türkiye’de buğday üretimini kalite ve miktarının arttığını, bu yılki üretimin 22 milyon tona çıktığını kaydetti.
Yeni alım sayesinde üreticiye haksızlık yapılmasının önüne geçildiğini aktaran Eker, “Eskiden bazen üretici bazen de devlete haksızlık yapılıyordu. Artık el değmeden numune alınıyor. Haksızlık yok. 30 saniyede hastanede kan sonuçları verildiğigibi aynı bunun gibi bizim makinelerimizde buğdayın içinde olanları söylüyor. Sanayici makarnalık buğday istiyorsa silosu söyleniyor, ekmeklik ise başka bir silo, bisküvilik buğday farklı siloda deniyor.
Sanayici zarar görmeden isteği ürünü görebiliyor. Depolama kapasitesini geliştireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz