Bakan Yazıcı Başkan Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Samsun’daki belediye hizmetleri hakkında Bakan Yazıcı’ya bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Belediye hizmetlerinde özellikle bir büyük projemiz yürüyor. Bu projemiz 27 milyon euroluk Atık Su Arıtma Tesisi’dir. Bu proje sene sonunda bitecek. Atık Su Arıtma Tesisi, bu zamana kadar Karadeniz’de yapılmış en büyük kirli suların arıtıldığı tesis olacak. Dolayısıyla şehrimizde yapılmakta olan ve yapılacak olan turizm tesislerinin otel ve tatil köyü gibi konaklama tesislerin mavi bayrak almasıyla ilgili bu engel ortadan kalkmış olacak. Bunu şehrimiz için çok önemsiyoruz. Yıllardır Karadeniz sahilinde denizimizin kirlenmesine dönük olarak da çevre hassasiyetlerinin eleştirilerinden kurtulmuş olacağız. Aslında kurtulmuş olarak değil, yapmamız gereken bir iş olarak düşünüyorum. Örnek bir iş yapıyoruz ve örnek bir işletmecilik yapacağız. Bunun dışında hükümetimizin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yakından takip ettiği kentsel dönüşüm programlarını önümüzde olabilecek bir doğal afette zemin veya bina olarak zarar görme ihtimali olan yerlerdeki tesislerin yenilenmesi, bunların yeni yerlerde yeniden inşa edilmesine dönük hem hükümetimizin programı olarak hem de Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm programları var. Önümüzdeki yıllarda şehirlerimizin yepyeni bir çehre kazanmasını sağlayacak olan, 1960 ila 1990 arasındaki 30 yıl arasında kötü kentleşmiş olan şehirlerimizin çehresini dönük projeler olduğu için bunları önemsiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

3 TANE BULVAR PROJESİ

Samsun’da şu anda 3 tane büyük bulvar projelerinin olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bunlardan bir tanesi Adnan Menderes Bulvarı’dır. Bunu İncesu, Çatalçam, Taflan tarafına doğru da Kurupelit tarafına kadar yapılmış olan bir bulvarımız var. Önümüzdeki ay orada yoğunlaşacağız. Şehrin yeni bir alanını insanların kullanımına sunacağız. Sahilde sadece yapılmış olan yazlıkların önündeki alanlar olarak kullanılan yeri şimdi bir deniz kenarında bulvar yaparak bütün doğu batı istikametindeki şehrimizin kullanımına açacağız. İkinci Bulvar projemizde Barış Bulvarı projesidir. Üçüncü bulvar projemiz de İkinci Bulvar dediğimiz Hastanebaşı ile Çatalarmut Kavşağı arasındaki bir yer. Bu bulvar işi bir yol olmaktan ziyade oradaki çok yıpranmış olan bir mahallenin kentsel dokusunu iyileştirmek için şehrin içine bir bulvar sokarak oradaki mevcut eski binaları kenara alıp, onları yeni binalar haline getirmeye dönük iyileştirme projesidir. Bunu da bu senenin sonunda bitiriyoruz. Doludizgin koşuyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ÇİFTLİK CADDESİ PROJESİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Gittiğim yerlerde hep dikkat ederim, Samsun’da da dikkat ettim. Giderek büyük bir değişim yaşadığını görüyorum. Tempolu bir gidiş var. 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi milletimizle paylaştığımız seçim bildirgemiz vardı. Bu bildirgeler başlığından bir tanesi ‘Yaşanabilir çevre ve marka şehirler’ başlığını taşıyordu. Bu o başlık altında çevre düzenlemesi, insanların sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürme bakımından şehirlerin mekansal düzenlemelerinin insan haklarına uygun yaşanabilir standartlarda yapılmasını hedefliyoruz. Eski Samsun’a baktığımız zaman çok sıkıntılı bir alandı. Bu projelerin dışında Çiftlik Caddesi projesi benim çok hoşuma gitti. Samsun’un Türkiye ekonomisi bakımından önemli bir konumu var. Özellikle marinanın oluşturulması Karadeniz’e ve Samsun’a ticari anlamda aktivite kazandıracak” şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Büyükşehir Belediyesi ziyaretine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Cemal Yılmaz Demir, Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: