Bakan Yazıcı: Bizim Ölçümüz Hak Ve Adalet

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kimseye ön yargıyla yaklaşmadıklarını, kimseyi herhangi bir kanıt olmadan...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kimseye ön yargıyla yaklaşmadıklarını, kimseyi herhangi bir kanıt olmadan kaçakçılıkla itham etmediklerini belirterek, “Bizim ölçümüz hak ve adalet” dedi.

İzmir temasları kapsamında Aliağa ilçesine geçen Bakan Yazıcı, burada Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nü ziyaret etti. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Ali Aşlık’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Bakan Yazıcı, 2012 yılı Aralık ayında yürürlüğe giren ‘Yeniden Gümrükleme Kanunu’nun bürokratik engelleri ortadan kaldırdığını söyledi. Yazıcı, “Gümrüklerde yeni uygulamaları devreye koyduk. Her yıl vatandaşlarımızın hizmetlerini kolaylaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu yıl dört yeni projeyi hizmete soktuk. Bunlardan bir tanesi yerinde gümrükleme. Daha çok bunlar gümrükteki sizin bürokratik işlemleri azaltacak, hız kazandıracak. Rekabet gücünüze güç katacak. Bunlar sizinle bağlantılı çalışacak. Kanun çerçevesinde çeşitli projelerin de yürürlüğe girmesi sonrası özellikle ticaret erbabı gümrüğe girmeden ihracat konusu eşyasını kendi fabrikasında, atölyesinde gümrükleyerek ulaşımını sağlayacak, müşterisine ulaştıracak.” dedi.

Reklam
Reklam

"AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI TÜRKİYE'NİN KAÇAKÇILIK ALANINDAKİ EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ"

Türkiye'nin kaçakçılık alanında en önemli sorunlarından birinin akaryakıt kaçakçılığı olduğunu aktaran Yazıcı, TBMM’de daha önce araştırma komisyonu tarafından bir rapor hazırlandığını hatırlatarak, “O günden bu yana Başbakanımız eşliğinde bir bakan koordinesi ile akaryakıt ile mücadelede koordinasyon devam ediyor. 3-4 yıldır o görevde benim alanımda. Mücadelemizi daha güçlü haline getirmek için yaptığımız eylem planı çerçevesinde bazı kanunlarda değişiklik ihtiyacını ortaya koyduk. Petrol Piyasası Kanunu'nda tasfiye hizmetlerini içerecek şekilde ve aynı zamanda Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklikleri içeriyor. Bu değişikliklerle mücadelemiz daha güçlü hale gelecek. Biz hiç kimseyi ön yargı ile herhangi bir kanıt, belge, bilgi olmadan kaçakçılık ile itham etmiyoruz. Bizim ölçümüz hak, hukuk adalet. Ama ekonomide elbette ki yapılan faaliyetlerin vergilendiriliyor olması kayıt dışılığın önlenmesi, kayıtlı olanların hukukunu korumakla milletin hukukunu korumak bakımından son derece önemli." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: