Bakan Yazıcı, Gaziler Ve Şehit Aileleri İle Birlikte İftar Açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

Rize Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katılan Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin ırk ayrımı yapmadan vatandaş nitelemesi ile herkesin güvenliği için görev yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin en önemli sorunlarından terörle mücadele bağlamında güvenlik güçlerimiz, gece gündüz demeden kararlılıkla görevlerini ifa ederken, bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk, Kürt, Çerkez ve Boşnak demeden, vatandaş nitelemesiyle herkesin yaşama hakkını korumaya bakıyor. Güvenlik güçlerimiz birtakım teröristleri bertaraf etmek zorunda kalıyorsa, insanımızın yaşama hakkını korumak için bunu yapıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak herkesin bir aile olduğunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak bizim bir ailemiz var ve biz buna Türk milleti diyoruz. Her şehit, her gazi, bizim ulusal düzeydeki ailemizin bireyleridir. Şehit ve gazi ailelerine minnettarım. Bu toprağın her parçası şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dolayısıyla vatan mukaddes, şehitlerimiz aziz, gazilerimiz mukaddes" diye konuştu.

Öte yandan, iftar yemeğindeki oturma düzeni dikkatlerden kaçmadı. Her 12 kişilik masada şehit yakınları ve gazilerin yanına bir bürokrat, bir asker veya polis ile bir basın mensubu oturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: