Bakan Yazıcı: "hiçbir Zaman Halk Dalkavukluğu Yapmadık"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hiçbir zaman halk dalkavukluğu yapmadıklarını söyledi.Partisinin Bursa İl Başkanlığını...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hiçbir zaman halk dalkavukluğu yapmadıklarını söyledi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yazıcı, Türkiye'nin her alanda muazzam bir sıçrama yaptığını ifade ederek, "Bunu gerçekleştiren hükümetlerimiz hiçbir zaman yalana dolana sapmadan, 3 Kasım öncesinde milletten yetki isterken söylediğimiz sözlere sadık kalarak Türkiye'yi bugünlere getirdi. Halkın gündemi neyse hükümetin de gündemi budur. Hiçbir zaman, milletimize popülist anlama gelecek, eski ifadeyle halk dalkavukluğu anlamına gelecek bir beyanımız, taahhüdümüz olmadı. Yapabileceklerimiz çok açık seçik ifade ettik. Bunun arkasında durduk. Neyi yapacaksak millete ait bütçeyi dikkate alarak söyledik. Finansmanını bulamayacağımız, ifade ettiğimiz zaman diliminde gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir taahhütte bulunmadık. Çok hareketli ve aktif bir politika yürütüyoruz. Önemli bir hata yapmadan Türkiye'yi bugünlere getirdik" dedi.

Reklam
Reklam

“BU ALAN KAYIT DIŞININ MUAZZAM OLDUĞU BİR ALAN”

Kamuoyunda Hal Kanunu olarak bilinen 'Meyve Sebze Ticareti ile Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun' ile alakalı sorulan bir soru üzerine Bakan Yazıcı, bunun Türkiye'yi ileri götürmeyi hedefleyen önemli bir yasa olduğunu belirterek, “Bu yasa, tarladan sofraya ürünün kayıt altına alınarak tüketiciye fiyat artışına yol açmadan ulaştırılmasını hedefleyen bir yasa. 2010 yılı verilerine göre Türkiye'de 45 milyon ton meyve sebze üretimi var. Bunun değeri 65-70 milyar lira civarında. Bu ürünlerin yüzde 5'ini ihraç ediyoruz. Yüzde 95'i ise iç piyasada. İç piyasaya sevk edilen bu ürünün yüzde 25'i paketleme ve sevkiyat sırasında telef oluyor. Geriye kalan yüzde 30'u kayıtlı. Geri kalanı ise kayıt dışı. Yani kayıt dışının çok muazzam olduğu bir alan. Yasanın uygulama sürecinde birtakım eksiklikler oldu. Hal kayıt sisteminde ve donanımda sorunlar yaşadık ama bitme aşamasında. İnşallah ürün küresini de devreye sokacağız. Bunu da devreye soktuğumuzda aldığınız her ürünün ne zaman, nerede üretildiğine dair bilgiye ulaşacaksınız. Bu da tüketici hukuku ve üreticiler bakımından önemli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bakan Yazıcı'ya İznik çinisi hediye etti. Partililerin alkışta geç kalması üzerine Yazıcı, "Ben de alkışlamadığınız için ellerinizde bir sorun var sandım" diye espri yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: