Bakan Yazıcı, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuyan Öğrenciye Kalemini Hediye Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İmam Hatip Lisesi yaptırma protokolü için geldiği Samsun’un Ayvacık...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İmam Hatip Lisesi yaptırma protokolü için geldiği Samsun’un Ayvacık ilçesinde, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını güzel okuyan öğrenciye kalemini hediye etti. İHL ortaokul öğrencisi Semra Nur Aydoğdu, İstiklal Marşı'nı duygulu bir şekilde okuyarak törene katılanları da duygulandırdı.

Bakan Yazıcı, Ayvacık Çok Programlı Lisesi’nde düzenlenen Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi yaptırma protokol imza törenine katıldı. Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada eğitime yüzde 100 destek kampanyasının önemini anlattı. Bakan Yazıcı, bütün işadamlarına kazançlarından eğitime yapacakları katkının vergi masraflarından düşürülerek vergilerini nasıl ödeyecekleri konusunda seçenek sunduklarını söyledi. Daha sonra yapmış oldukları eğitim yatırımlarından bahseden bakan Yazıcı, “Annelerin hesaplarına yatırılan paralarla çok sayıda kız çocuğu eğitime katılmış ve sayı giderek artmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasının sonunda çözüm süreci ile değerlendirmede bulunan Yazıcı, Ayvacıklılara muhalefetin tahriklerine katılmamaları isteğinde bulundu. “Biz hükümet olarak bugüne kadar kırmızı çizgiler içerisindeki Türkiye toplumunun başını öne eğdirecek yüzünü kızartacak ve hükümet olarak bizim de yüzümüzün kızaracağı hiçbir iş yapmadık. Yapmayacağız ve yaptırmayacağız.” diyen Bakan Yazıcı, terörün artık ülke gündeminden kalmasını istediklerini dile getirdi. “30 yıllık terör meselesini bitirelim, çözelim, artık kimse ölmesin ama bu süreçte karşımızdaki kesimler tahrik edebilir, bu tahriklere kapılmayın kafanız karışmasın olayları ve süreci yakından takip edin.” diyen Bakan Yazıcı, “Bu süreci baltalamak isteyenler sadece Türkiye’de değil uluslararası camiada da var. Türkiye’nin bölgesel güz olmasını istemeyenler terörden umut besleyenler var. Biz yolumuza devam edeceğiz ve bu sorunu çözeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra Bakan Yazıcı, Vali Hüseyin Aksoy, Milletvekili Mustafa Demir ve Cemal Yılmaz Demir, Ayvacık İmam Hatip Lisesi yaptırma protokolünü imzaladı. Binanın yapılacağı alan Eletrik İşleri Anonim şirketi tarafından 49 yıllığına tahsis edildi. Temel atma töreni ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

Reklam
Reklam

Bakan Yazıcı aracına bindiği sırada Ayvacık Anadolu Lisesi Öğrencileri, pankart açıp ‘Anadolu Lisesi Okul istiyor’ sloganları attı. Öğrencilerin dikkate alan Bakan Yazıcı aracından inerek öğrencilerin sorunlarını dinledi ve okul sözü verdi. Konuyla ilgili Vali Hüseyin Aksoy’u görevlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: