Bakan Yazıcı: Tüketiciler Ramazan'da Şikayetlerini Bize Bildirsin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ramazan ayında vatandaşların tüketici konularıyla ilgili şikâyetlerini ‘Tüketici Hattı’na...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ramazan ayında vatandaşların tüketici konularıyla ilgili şikâyetlerini ‘Tüketici Hattı’na bildirmelerini istedi.

Bakanı Yazıcı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti. Ziyarette MÜSİAD’ın çalışmalarından bahseden Olpak, Bakan Yazıcı’ya hazırladıkları araştırma raporunu sundu. Derneğin hazırladığı raporu önemsediklerini belirten Bakan Yazıcı, çalışmaların ülke çıkarlarını gözeterek yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ülkede 75 milyon insanın olduğunu ve bu insanların tamamının tüketici olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, tüketici hakkının korunmasının önemli olduğunu kaydetti. Geçen sene okullarda yapılan uygulamaları hatırlatan Yazıcı, “Özellikle çocukların kullandığı materyallerin sağlık bakımından, hijyen bakımından standartlara uygun olup olmadığının denetimini yaptık. Olumlu sonuçlar elde ettik. Ramazandan sonra bunu biraz daha geniş kapsamlı yaptık. İlk defa 2 ay kadar önce yeni personel aldık. Aralarında piyasa denetmeni ismi altında 150 denetmen aldık. Bu alandaki kadromuz bin tane, bu arkadaşlarımızı eğitip piyasaya sevk edeceğiz.” dedi.

Bakan Yazıcı, Ramazan ayında vatandaşların tüketici konularıyla ilgili şikâyetlerini ise bakanlığın 24 saat hizmet veren Tüketici Hattı’na iletebileceğini ifade etti.

Bir gazetecinin, Çaykur’un özelleştirilip, özelleştirilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Bakan Yazıcı, konuyla ilgili yapılan haberin asılsız olduğunu söyledi. Yazıcı, söz konusu şirketin özelleştirilmesine ilişkin hükümetin herhangi bir çalışmasının olmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz