Bakan Yazıcı: Üzümlü, Derecik Ve Şırnak'taki Kapılar Sınır Ticareti Için

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hakkari’deki Üzümlü, Derecik ve Şırnak’daki Gülyazı gümrük kapılarının gerçek...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hakkari’deki Üzümlü, Derecik ve Şırnak’daki Gülyazı gümrük kapılarının gerçek manada gümrük kapısı olamayacağını, bunları açmaktaki amacın, sınır ticaretini geliştirmek olduğunu söyledi.

Ankara'da 16. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne katılan Bakan Yazıcı, programın başında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yazıcı, Kuzey Irak gümrük kapısıyla alakalı Barzani ile Başbakan Erdoğan'ın görüştüğünü belirtti. Yazıcı, "Birkaç yıldan bu yana çalışmasını sürdürdüğümüz Hakkari’de Üzümlü, Derecik ve Şırnak’ta Gülyazı gümrük kapılarının açılması var. Bu kapılar gümrük kapısı ismi olmakla birlikte bir gümrük kapısı işlevi görmesi mümkün değil. Hem coğrafi konumu itibariyle hem diğer nedenlerle gümrük kapısı dememizdeki kastımız sınır ticareti oluşturmak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çözüm süreciyle alakalı olarak da çok konuşulmaması gerektiğini savunan Hayati Yazıcı, "Öyle konular var ki üzerinde çok konuşmak katkı vermez. Söylediklerim çok özenle söylenilmiş şeyler. Ben söylediklerimi söyledim. Hukuk düzeni korur. Tüm bu çabalar Türkiye’nin birlik ve düzenin sağlamak ve bireyin yaşama hakkını güvence altına almak üzerine bina edilmiş. Siz insanın yaşama hakkını koruyamamışsanız diğer hakların bir anlamı olmaz. Bu hedefe yönelik çalışma kapsamında yapılanları bir suç olarak nitelemek doğru değil." diye konuştu.

"S&P’NİN NOT ARTIŞI OLUMLU "

Kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P’nin Türkiye’nin notunu yükseltmesini olumlu bulan Yazıcı, Türkiye’nin daha fazlasını hak ettiğini söyledi. Basının, "Mehmet Ali Şahin, Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşların devlete aidiyetleri azaldığı yönünde yorumları var." sözleri üzerine yorum yapan Yazıcı, "Benim böyle bir gözlemim yok vatandaşlarımız gayet duyarlı, gayet sıcak kanlı. Can ve mal güvenliklerinin korunması ve terörün sonlandırılması konusunda katkı verdiklerini görüyorum. Kollektif bakış ve değerlendirme bu süreci hayırlı bir şekilde bitirmemiz konusunda en büyük gücümüz diye düşünüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: