Bakan Yazıcı'dan çarpıcı açıklamalar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,

Başbakan Erdoğan'ı herkes gibi kendisinin de Cumhurbaşkanı olarak görme arzunda olduğunu söyledi.

Rize'nin Yerel televizyonu olan Kaçkar Tv canlı yayın programında Adnan Onay’ın sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, ülke ve bölge gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BDP’nin var olan sorunu sona erdirmede kendilerinden beklenen işlevi yerine getiremediğini ifade eden Yazıcı, “Bu arkadaşlar bana göre özgürce hareket edemiyorlar. Özgür hareket fiil ehliyetleri sınırlanmış. Kandil’den, Ada’dan ve Avrupa’dan baskılar var. Ben bunu söyleyince kızıyorlar. Olaya bakıldığında bu arkadaşlar milletin vekili olarak mecliste görev yaparken kendilerini özel konumda nitelerlerken sorunun çözümünde daha fazla insiyatif kullanmaları gerekirdi. Bunu yerine getiremediler.”

Reklam
Reklam

ULUDERE OLAYI
Yazıcı, “Bu üzücü bir olay. Bu olay her açıdan soruşturuluyor. Bu vahim bir olay. Her yönüyle suçlu varsa mutlaka açığa kavuşturulmalıdır. İktidarın eksiği olabileceği kanısında değilim. Bizim yasalarımıza göre güvenlikle ilgili mücadeleyi hangi kurumun yapacağı bellidir. Sınır ihlalleri yapanlara karşı ne yapılacağı beşlidir. Soruşturma sonucunda kusur varsa bu ortaya çıkar. Bana göre bu olay açıklığa kavuşacaktır.”
CUMHURBAŞKANLIĞININ GÖREV SÜRESİ Yazıcı, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması yönünde bir beklenti olduğu yönündeki soruya “Biz arzu ederiz Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını arzu ederiz. Bunu herkes gibi bizde ederiz. Türkiye’nin beklentisi bu yönde.”

OVİT TÜNEL İHALESİ YAPILIYOR
Ovit tünel ihalesinin 29 Şubat tarihinde yapılacağını anlatan Bakan Yazıcı, kentsel dönüşüm startını da vereceklerini ifade etti. Kalkandere OSB’nin önündeki engelin kalktığını ifade eden Yazıcı, Ayder yaylasına kayak tesisi kurulacağını ve bölgenin muazzam bir turizm merkezi olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz