Bakan Yıldırım: Bilişim Yatırımlarında Yeni Üs İzmir

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in son 2 yıl içerisinde bilişim alanında aldığı...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in son 2 yıl içerisinde bilişim alanında aldığı yatırımlar ile bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Bilişim sektörü, 35 projeyi hayata geçirmemizin ardından İzmir’in değerini daha iyi anladı. Artık bilişim yatırımlarında yeni üs İzmir oluyor. Şimdiden bilişim sektöründe İzmir’de yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu sayının 10 bine çıkmasını hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Binali Yıldırım, kamunun bilişim yatırımlarında İzmir’i öncelikli şehir belirlemesi sonrasında bilişim sektörünün yatırımlarını İzmir’e kaydırdığını söyledi. PTT AVM’nin merkezinin İzmir olarak belirlenmesinin yanı sıra Fatih Projesi ve Gören Göz projelerinde de pilot illerin başında İzmir geldiğine işaret eden Yıldırım, “İzmir için açıklanan 35 projenin önemli bir kısmını bilişim sektörüne yönelik projeler oluşturuyor. Şimdiden dijital arşiv kent açıldı binin üzerinde İzmirli burada çalışıyor. Ardarda açılan çağrı merkezleri ile İzmir şimdiden Türkiye’nin çağrılarını karşılayan şehir oldu.” dedi.

İzmir’i bilişimin merkezi haline getirme hedefi kapsamındaki çalışmaların neticelerinin şimdiden alınmaya başladığını ifade eden Yıldırım, bu alandaki İnternetle Hayat Kolay, Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek gibi birçok sosyal sorumluluk projesine de İzmir’den başlandığına dikkati çekti. Bakan Yıldırım, yapılan yatırımların büyük bölümünün son 2 yıl içerisinde başlatıldığına işaret ederek, “Bilişim sektörü, 35 projeyi hayata geçirmemizin ardından İzmir’in değerini daha iyi anladı. Artık bilişim yatırımlarında yeni üs İzmir oluyor. Büyük firmalar arşiv merkezlerini şimdiden İzmir’e taşımaya başladı. İzmir, devletin ve özel şirketlerin dijital arşiv merkezi haline geldi. Çağrı merkezleri ve dijital arşiv merkezleri başta olmaz üzere bilişim sektörü şimdiden İzmir’de yaklaşık beş bin kişiye istihdam sağladı. Bu sayının İzmir’de önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 10 bine çıkmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldırım, özellikle bilişim sektörüne yön veren sivil toplum kuruluşlarının da organizasyonlarını artık İstanbul ve Ankara yerine İzmir’de düzenlediğine işaret eden Yıldırım, “Neredeyse her ay bir bilişim organizasyonu için İzmir’e geliyoruz. Hatta bu hafta da Telekomünikasyon Günü etkinlikleri için İzmir’deyiz. Bizim gibi dünyanın ve Türkiye’nin bilişim devleri de İzmir’e geliyor. Hatta İzmir’e gelmekle kalmıyor, İzmir’e alıcı gözle bakmaya geliyorlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: