Bakan Yıldırım: Çandarlı Limanı, dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak

Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Ege’de temeli atılan Çandarlı Limanı'nın tamamlandığında dünyanın...

Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Ege’de temeli atılan Çandarlı Limanı'nın tamamlandığında dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacağını söyledi. Büyük bir transfer limanı olarak görev yapacak olan bu limanın Türkiye’nin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap vereceğini belirten Bakan Yıldırım, “Liman, sadece Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde bölgenin liman ihtiyacına cevap verecek bir yapıya sahip olacaktır.” diye konuştu.
TOBB Deniz Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı, birliğin merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Yıldırım, senenin son günlerinde yapılan bu toplantının sektörün yıllık muhasebesini yapma imkanı verdiğini belirterek, toplantıda denizcilikle ilgili konuların tamamını görüşeceklerini söyledi. Yıldırım, sektörle ilgili neler yaptıkları ve neleri yapamadıklarının yanı sıra bundan sorma neler yapabileceklerine yönelik de istişareleri sürdüreceklerini kaydetti.
Sektörle ilgili sorulara cevap ararken sorunları dile getirirken, dünya ekonomisini ve Türkiye ekonomisini de göz önünde bulundurmamı gerektiğini altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Kriz, ülke ekonomilerini temelden sarsmaya devam ediyor. Bugüne kadar alışılmış olanı ekonomik krizlerde şirketlerin batması üretim araçlarının zarar görmesiydi ve para piyasalarında sorunlar yaşanmasıydı. Bunun karşılında da hükümetler çeşitli teşviklerle yeni politikalarla bu krizlerin üstesinden gelmeye çalışırlardı. Ancak bu sefer yaşanan kriz öncekilerden çok farklı bir yapıya sahip. Artık şirketler değil ülkelerin batması konuşuluyor ayrıca ekonomik krizin daha ne kadar devam edeceği nasıl sonuçlar doğuracağını hangi sektörün bundan ne kadar etkileneceğini de tam anlamıyla hesap etmek mümkün görünmüyor Avrupa’yı şu günlerde etkisine alan kriz her söktür az ya da çok etkiliyor denizcilik sektörü de bu küresel krizden en önce ve en fazla etkilenen sektör olma özelliğini koruyor.”

Reklam
Reklam

“KRİZE İNAT TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”
Denizcilik sektörünü küresel ticaretle çok yakın ilişkisi olduğuna da değinen Binali Yıldırım, küresel ticarette meydana gelen bozulma ve küresel ticaretin finansmanındaki zorlukların doğrudan ama bire bir değil bire dört oranında taşımacılık sektörüne yansıdığını ifade etti. Yıldırım, "Bugün ticaretimizin en az dörtte üçünün deniz yoluyla yaptığımızı düşünürsek bu anlamda krizin denizcilik sektörüne yansımalarını çok daha rahat görebiliriz. Türkiye gerek 2008'deki ABD kaynaklı kriz, gerekse bu yıl Avrupa’daki krize rağmen inatla büyümesini sürdürüyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz