Bakan Yıldırım: Eli Kanlı Terör Örgütleri Enerjilerini Boşa Tüketmesin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Eli kanlı terör örgütleri enerjilerini tüketmesinler. Eğer söyleyecek...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Eli kanlı terör örgütleri enerjilerini tüketmesinler. Eğer söyleyecek bir sözleri varsa gelsinler bu ülkenin kalkınması için, imarı için Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için ne yapabiliriz, bu görüşlerini ortaya koysunlar.” dedi.

Gençlerin Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri aramacıyla 7 farklı güzergahta toplanan 2 bin 80 genci taşıyacak Gençlik Treni, Ankara’dan uğurlandı. Ankara Garı’nda düzenlenen törene, proje sahibi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada projenin Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeye katılan gençlerin bu tren ile Ankara’dan Kars’a, Gazi Antep’ten, Samsun’a kadar yurdun her köşesini görme imkanına kavuşacağını kaydeden Yıldırım, “Cennet gibi ülkemize bu memleket bizim diyerek daha fazla sevdalı hale geleceksiniz.” dedi.
Türkiye’de özellikle son 50 yılda yöneticiler tarafından tren yollarının unutulduğunu kaydeden Yıldırım, “Neredeyse esamesi okunmayacak hale geldi. Yüzde 2’ler, yüzde 3’ler seviyesinde kullanılabilir duruma düşmüştür. Dünya demir yollarına önem verirken biz ihmal etmişiz. Bu ihmal, 2003 yılında sona erdi.” diye konuştu. Yıldırım, bin 11 kilometrelik demir yolu hattının yüzde 75’inin tamamen yenilendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİ ENERJİLERİNİ TÜKETMESİNLER"

“Bu ülke bizim, bu memleket bizim.” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Kim ne yaparsa yapsın ayrılıkçılar, ayrımcılar ne yaparsa yapsın gün geçtikçe genci ile yaşlısı ile bu ülkeye olan sevdamız, bu ülkeye olan inancımız, bu ülkenin geleceğine olan güvenimiz artarak devam edecektir. Boşuna eli kanlı terör örgütleri enerjilerini tüketmesinler. Eğer söyleyecek bir sözleri varsa gelsinler bu ülkenin kalkınması için, imarı için Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için ne yapabiliriz, bu görüşlerini ortaya koysunlar. Bu gayretler boş gayretlerdir. Acılarımız oldu, olacak ama bu ülkeye olan inancımız asla ve asla azalmayacak, artarak devam edecek. Sizler bu ülkenin bekasının, birliğinin ve beraberliğinin garantisisiniz.”

“TERÖRLE MÜCADELE KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK.”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise proje ile gençlere önemli bir fırsat sunduklarını aktardı. “Gençlerimiz kuzeyden güneye, doğudan batıya Türkiye’nin her yanına gitme imkanını yakalamış olacaklar. İnşallah ileriki zamanlarda lokomotiflerin sayısı artar. Daha fazla gencimizi Türkiye’nin her bölgesine götürme imkanını yakalarız.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Proje için ‘Bu memleket bizim’ sloganını seçerken Nazım Hikmet’in şiirinden etkilendiklerini aktardı. Kılıç, şunları dile getirdi: “Gençlerimiz ülkemizin dört yanına giderken bu memleket bizim, diyecek.”

Siirt’ten gelen şehit haberlerini hatırlatan Kılıç, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: