Bakan Yıldırım: Hem zamandan hem paradan tasarruf ediyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İzmir projelerini ve...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İzmir projelerini ve gerçekleşmelerini anlattı. Yıldırım, 2012 bütçe açıklamalarındaki sunumda, dünyanın en büyük 10 tanesi arasında yer alacak Çandarlı Limanı'ndan Marmaray'dan sonra Türkiye’nin en büyük şehiriçi banliyö sisteminin İzmir’de yapıldığına kadar geniş bilgiler verdi. Bakan Yıldırım, “Ankara’dan İzmir’e yaptığımız bölünmüş yolla iki metropolü birbirine yakınlaştırdık. Seyahat süresini yaklaşık 3 saat azalttık. 46 ilimize hizmet veren Alsancak Limanı'na viyadüklerle şehir trafiğine soluk aldırdık. Hem zamandan hem paradan tasarruf ettik, etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.
Bakanlığının 2012 yılı bütçe açıklamalarında gemi trafik yönetim sistemi hakkında da bilgi veren Binali Yıldırım Kocaeli, İzmir, Kuzey Ege ile Mersin ve İskenderun körfez bölgelerini kapsayan bölgesel gemi trafik hizmetleri sistemlerinin, mevcut sistemlerle entegre edilerek tek bir ülke deniz resmi oluşturulması ve liman yönetimi amaçlandığını söyledi. Ankara- İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi hakkında da bilgi veren Yıldırım, Ankara (Polatlı)–Afyonkarahisar arası için bu ay, İzmir-Afyonkarahisar arası için 2012 yılında ihale yapılacağını ifade etti. Marmaray tamamlanana kadar Türkiye’nin en büyük şehiriçi banliyö sistemi olan Egeray hakkında da şu bilgileri verdi: “Aliağa-Cumaovası arasında 6 Mart 2011 tarihinde seferler başlamıştır. Günde 172 seferle yaklaşık 120 bin yolcu taşınmaktadır. 2010 yılında 2,6 milyon yolcu taşınmıştır. 2011 yılı sonu itibariyle 33 milyon yolcu taşınması beklenmektedir. Cumaovası-Tepeköy altyapı ihalesi, 28 Haziran 2011 tarihinde yapılmıştır.”
Bakan Binali Yıldırım Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin ayrıntıları hakkında ise şu bilgileri aktardı: “Özellikle ağır vasıta ağırlıklı yoğun trafiğe hizmet eden yolda trafik, can ve mal emniyetinin tam olarak sağlanması, seyahat süresinin kısaltılması, yöredeki turizm ve sanayinin gelişimine katkıda bulunulmasını amaçlıyoruz. Proje, 377 km. otoyol ve 44 km. bağlantı yolu olmak üzere toplam 421 km. uzunluğunda. Proje kapsamında 3 km. uzunluğunda bir asma köprü, 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, beş otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer almakta. İstanbul-Bursa ulaşımını 3 saatten 1 saate, İstanbul-İzmir ulaşımını 8-10 saatten 3,5-4 saate, İstanbul-Eskişehir ulaşımını ise 2-2,5 saate indirecek. İstanbul-İzmir güzergâhı, 543 km.’den 403 km.’ye düşecek. Böylece taşıt işletme giderlerinde yılda 870 milyon lira tasarruf sağlanacak.”
Karayolları çalışmaları konusunda yapılanları da anlatan Yıldırım, “Kemalpaşa-Torbalı 31 km. uzunluğundaki bölünmüş yol, İzmir-Uşak-Afyonkarahisar-Ankara 579 km. uzunluğundaki bölünmüş yol, İzmir-Manisa-Balıkesir-Bursa-İstanbul 561 km. uzunluğundaki bölünmüş yol tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi-Çiğli Ana Jet Üssü kavşağı 4,5 km. ana gövde otoyol ve 5 km. bağlantı yan yollarla İzmir çevre yolu da tamamlanarak trafiğe açılmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz