Bakan Yıldırım: İnternet ve cep telefonu ile aile kavramı değişti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internet ve cep telefonunun çıkmasıyla birlikte aile kavramının...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internet ve cep telefonunun çıkmasıyla birlikte aile kavramının da değiştiğini söyledi. Artık aile kavramının anlatılırken cep telefonu ve internetinde ayrılmaz bir parça olarak görüldüğünü ifade eden Bakan Yıldırım, “Burada bir gerçeği fark etmemiz lazım, dünya değişiyor. Artık bilişim, iletişim gittikçe hepimizin bir yaşamının vazgeçilmezi haline geliyor. Eskiden aile denince ana baba çocuklar vardı. Şimdi aile denince ana baba çocuklar cep telefonu ve internet var. Ayrılmaz bir parçası haline geldi bu araçlar. Dolayısıyla bundan sonra bilişimle daha fazla iç içe yaşayacağız.”dedi.

Reklam
Reklam

Çağrı merkezi şirketlerine, dönemsel projelere ve çağrı merkezi yatırımı öncesi ihtiyaçlarını belirlemek isteyen kurumlara hizmet verecek olan Call Center Hotel İzmir’in açılışına katılan Bakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kamu kurum ve kuruluşlarının da hantal yapılarından kurtulmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bunun için teknolojiyi yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Bakan Yıldırım, “Kamu kurumlarından başlamak üzere buradan zihinsel bir dönüşüme ihtiyaç var. Bu bir ihtiyaçtır, bu bir iştir. Bunun bizim işimizi geliştirmeye bir katkısı vardır. Bunu bilmek lazım. Ben Ulaştırma Bakanlığının hizmetlerine yönelik bir çağrı merkezi kurdurmak ve bunu hizmet alımı suretiyle yapmak için iki sene uğraştım, bakan olarak. Neredeyse alnımın derisi çatladı. Kolay olmuyor. Efendim santralimiz var ne lüzum var. Kardeşim santralle bu iş aynı değil. Santralde iki memur arkadaş vardiyalı çalışıyorlar. Bu fişi buradan çıkar buraya sok senin telefonun geldi bu ayrı bir şey. Bu başlı başına anahtar teslim bir hizmet. Neyiniz var, hangi hizmetleri veriyorsunuz bütün detaylarıyla insanların kafasında soru kalmamak suretiyle cevaplandırılması lazım. İşte bunun için sizin bakanlığınız veya sizin şirketinizin işlerinin gelişmesi için insanlar, ha ben buraya aradığımda sorunlarıma cevap bulabiliyorum diyebilmeleri için böyle merkezlere ihtiyaç var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise bilişim sektörünün, sektör olmanın daha ötesinde artık bir yaşam tarzı haline geldiğini belirtti. Bilişimi, lokomotif sektör olarak yorumlayan Acarer, “Türkiye hızlı büyüyor. 2011’de Dünyada ikinci büyüme hızına sahip. Bu sektörde buna katkı sağlıyor. Büyüme hızı tahminlerin çok üstünde. 2011 yılında Türkiye de ses trafiği arttı. Geniş bant yüzde 88, çağrı merkezi yüzde 22 büyüdü. Türkiye mobil kapsamada dünyada 1. sırada. Ama Sayın Bakan diyor ki, bu yetmez. Türkiye 1 milyondan fazla haneye fiber iletişim yapabilen dünyadaki sayılı ülkelerden biri. İnşallah bin megavitteki ulaşım daha fazla olacak. Türkiye AB’deki ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çağrı merkezi hizmeti sadece İstanbul’da vardı. Altyapı gelişti, şimdi Türkiye’nin istenilen kentinde kurulabilir. Verilen hizmetin artması ve istihdamın arttırılması açısından çağrı merkezleri çok önemli. 40 bin masa var, 55 bin çalışan var. 85 bin çalışan hedefleniyor. Dünya standarlarına göre Türkiye’nin ulaştığı ekonomik güç açısından binde 5. Bunu hızla artırmamız gerek. Türkiye’de 1850 kişide bir kişi düşüyor. 25 bin kişi çalışırken 55 bine ulaştık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Açılış töreninde Bakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra BTK Başkanı Tayfun Acarer, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve CCH CEO’su Tarkan Ersubaşı da hazır bulundu. Türkiye’nin ilk çağrı merkezi oteli olan CCH, İzmir lokasyonunda 600 koltuk kapasitesi ile hizmet verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: