Bakan Yıldırım: Kent yenilemeyi siyasetin dışında tutalım

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehir dönüşümünden metroya kadar İzmir'le ilgili sorulara cevap...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehir dönüşümünden metroya kadar İzmir'le ilgili sorulara cevap verdi. Şehir yenilemeyi belediyeyle hükümetin birlikte yapması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Önce yapıp sonra yıkmalıyız." dedi. İzmirlilere genel seçimde şehir dönüşümü konusunda gerekirse özel kanun çıkaracakları sözünü verdiklerini hatırlatan Bakan Yıldırım, "Söz verdiğimiz gibi Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, yılbaşından sonra çıkıyor. Genişletilmiş yasa, şu an için İstanbul, Ankara ve İzmir'in de içinde bulunduğu beş ili kapsıyor. Her zaman söylediğim gibi İzmir’de kentsel dönüşüm konusuna siyaseti bulaştırmadan, işi hızlı bir şekilde çözmek gerek. Bu işi siyasi çekişmelerin dışında bırakalım ve merkezi hükümetle belediyenin ortak çalışmasıyla riskli bölgeleri çözüme ulaştıralım." diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Kadifekale'yi yaptım" açıklamasını da değerlendiren Yıldırım, yıkımdan önce TOKİ'nin 3 bin 50 konut yaptığını ve 15 yıl vadeyle belediyeye verdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun AK Parti ile birlikte dile getirilmesinin son derece yanlış olduğunu da vurgulayarak, daha önce AK Partili Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un da bir operasyon kapsamında gözaltına alındığını hatırlatarak, bu konunun siyasete bulaştırılmaması gerektiğini savundu.

Reklam
Reklam

'METRONUN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ BEN DE MERAK EDİYORUM'
İzmir'deki metro projelerine ilişkin belediyelerin yaptığı ve kendilerine havale ettiği işler olduğunu kaydeden Bakan Binali Yıldırım, "Üçyol-Fahrettin Altay projesi bitmedi. Ne zaman biteceği yönünde herhangi bir fikrim yok. Niye bu kadar uzun sürdüğünü ve bitmediğini ben de İzmirliler kadar merak ediyorum." diye konuştu. İzmir kamuoyunun, her gittiği yerde kendisine, 'Sayın Bakanım, metromuzu bitirin.' diye seslendiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Seçim döneminde de söylediğim gibi Büyükşehir Belediye Başkanı isterse biz alır, metroyu bitiririz dedim ancak kendisi, ‘Biz başladığımız işi bitiririz.’ dedi. Benim işim orada bitti. Doğrusu merak ediyorum ama durumdan vazife çıkarıp incelemeyi de uygun görmüyorum. Başkan kendisi davet etseydi, bildiğimiz desteği verirdik. Kendi yapmak istediği hafif raylı sistemle ilgili talebi vardı. Biz Üçkuyular-Alsancak hattını araştırdık, onay çıktı gibi. Karşı taraf içinse bilgi alışverişi devam ediyor. Bizim kanaatimiz, o taraf için rantabl olmadığı yönünde ama bilgi gelmeden bir şey söylemek yanlış olur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz