Bakan Yıldırım: “türkiye'de Artık Herkes Terörün Bitmesini İstiyor”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de artık herkes terörün bitmesini istiyor, Türkiye'nin fidan...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de artık herkes terörün bitmesini istiyor, Türkiye'nin fidan gibi evlatlarının bir hiç uğruna yok olmasını istemiyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen 'Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması” konulu AB Projesi'nin tanıtım programına katıldı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, PTT'nin bütün şartların olumsuz gitmesine, posta ve mektup gönderilerinin azalmasına rağmen bilişimin ve teknolojin gelişmesiyle birlikte yeni alanlar oluşturarak kayıplarını fazlasıyla telafi ettiğini belirtti. PTT'de yeni bir yapılanma süreci olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bununla ilgili maalesef bazı kafa karıştıran ve gerçekle alakası olmayan faaliyetler var. Çalışanların kafasını bulandıran birtakım faaliyetler var" dedi.

Reklam
Reklam

PTT'nin ciddi bir iş yaptığını ifade eden Bakan Yıldırım, piyasada bu işi kanunsuz olarak yapanlara ve haksız rekabete rağmen bunu başardığına işaret etti. Yıldırım, PTT Kanun Tasarısı'na ilişkin olarak, "Piyasadaki günübirlik şirketlerin hiçbir kanuna, usule ve esasa uymayanlarını da disipline edecek aynı kulvarda ve aynı şartlarda yarıştıracak bir düzenleme getiriyor" şeklinde konuştu.

PTT'NİN ANONİM ŞİRKET HALİNE GELMESİ

Yıldırım, 'PTT'nin anonim şirket haline gelmesiyle özelleştirilerek ve çalışanların işlerinden olacağı' iddialarına ilişkin, "Akla ziyan bir şey. Biz A.Ş'yi yapıyoruz, çünkü devletin her türlü kısıtlamalarından olabildiğince kurtulsun, fazla çalışana daha çok para verelim' ve yönetiminin performanslarını da ölçelim diye. Bundan başka bir maksadımız yok. İş hükümet olsa pozitif ayrımcılığı destekleyen faaliyetler gerçekleşebilir miydi. Bunlar tamamen kara propagandalardır" ifadelerini kullandı.

PTT Kanunu'yla birlikte performansı fazla olan çalışanın daha fazla ücret alacağını belirten Yıldırım, çalışmada performans kriterinin devreye gireceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE'DE ARTIK HERKES TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYOR"

Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de artık herkes terörün bitmesini istiyor, Türkiye'nin fidan gibi evlatlarının bir hiç uğruna yok olmasını istemiyor. Kaynaklarımızın kalkınmaya, daha fazla yola, havaalanına, köprüye, eğitime, sağlığa, demokrasi için bütün yükümüzü harcamamızı bizden 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bekliyor. Buna bu ülkenin hakkı var. Çanakkale'de, Galiçya'da, Sarıkamış'ta ve Sakarya'da omuz omuza istiklal mücadelesini veren bu millet, istikbal mücadelesinde de omuz omuza bu ülkeyi parmakla gösterilen dünyanın en iyi ülkesine taşımaya kararlıdır. Bunun adımlarını da bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirmektedir."

Yıldırım, "(PTT Genel Müdürü Osman Tural) Genel Müdürümüz, yüksek okulu bitirip memur statüsüne geçmek isteyenlere de eldeki müsait kadrolar çerçevesinde hemen gereğini yapacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz