Bakan Yıldırım, Türkiye'nin İlk Çağrı Merkezi Otelinin Açılışına Katıldı

Call Center Hotel İzmir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Call Center Hotel İzmir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Çağrı merkezi şirketlerine dönemsel projelere ve çağrı merkezi yatırımı öncesi ihtiyaçlarını belirlemek isteyen kurumlara hizmet verecek olan ve Türkiye'nin ilk çağrı merkezi oteli Call Center Hotel, İstanbul'un ardından ikinci lokasyonunu İzmir'de faaliyete geçirdi. Bornova'da hizmete giren otelin açılış törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerine bakıldığında şuan mevcut durumdaki 40 bin koltuklu hizmet veren çağrı merkezleri sayısının katlanarak artacağını söyledi.

Reklam
Reklam

"Otelin kısa süreli konaklamalar için bir yere gittiğimizde yararlanıp, işinize odaklanabileceğiniz, hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik bir proje" olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, "600 sandalye kapasiteli çağrı merkezi için kamu özel sektör kurumlarımıza çağrıda bulunuyorum. Çağrı oteli sizleri bekliyor. Her türlü çağrını itina ile karşılanır. Dünya değişiyor. Artık bilişim iletişim gittikçe yaşamımızın vazgeçilmezi haline geliyor. Aile deyince önceden ana, baba çocuk deniliyordu şimdi ana, baba, çocuk, cep telefonu ve internet deniliyor. Türkiye'de 40 bin çağrı merkezi için koltuk oluşturulmuş. Türkiye'nin 2023 hedeflerini dikkate aldığımızda bu sayı en az bir kat daha artacak. Bu ve bunun gibi merkezleri de artırmamız lazım" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de, "Türkiye'de 40 bin masa var 55 bin çalışan var çağrı merkezlerinde ancak bu yetersiz. 2015'te 85 bin çalışan hedefleniyor. Buna ulaşmak çok kolay ancak 8.8 milyon masa 11 milyona yakın çalışan var dünyada Türkiye'deki çalışan sayısı dünya ortalamasının binde 5'i. Bu oran Türkiye'ye yakışmaz bu oranı hızla artırmalıyız. Gelişmelerde 200 kişiye 1 müşteri temsilcisi düşerken Türkiye'de Bin 200 kişiye 1 müşteri temsilcisi düşüyor" diye kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından call center otelinin açılış kurdelesi Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet tarafından kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: