Bakan Yıldırım’a Onursal Doktora Unvanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Okan Üniversitesi Senatosu tarafından onursal doktora unvanı verildi.Okan...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Okan Üniversitesi Senatosu tarafından onursal doktora unvanı verildi.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen "Lojistik Sektörünün Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Önemi" konulu panel öncesinde gerçekleşen törende onursal doktora cübbesini giyen Bakan Yıldırım'a diploma ve plaket takdim edildi.

Cumhuriyet ilanında 4 bin 136 kilometre demiryolunun ellerinde kaldıkları ve demiryolu seferberliği ile bin 946’ya kadar demiryolu ağının iki katına çıktığına değinen Yıldırım, “Kendimize birkaç hedef belirledik. Hedeflerden biri yeniden demiryolu mutlaka ihya edilmeli ve geliştirilmeli. Demiryollarının bizde tarihi bir önemi var İstiklal harbini mesela demiryolu sayesinde kazandık” dedi.

Reklam
Reklam

Karayolları entegrasyonunu da esas alan çalışmalar yaptıklarını ve lojistiğin başarılı olması için tüm yönleri ile ulaşım ağının çok iyi olması gerektiğini belirten Bakan Yıldırım, inanılırsa başarılmayacak hiçbir şeyin olmayacağını söyledi.

Konuşmasında terör konusuna da değinen Bakan Binali Yıldırım, “Bunları engellemek için her şeyi yaptı. Şantiyeleri bastı, çalışanları kaçırdı, işlerimizi engelledi. Biz inat ettik, onlar inat etti. Sonradan havlu attılar. Baktılar ki gelişmenin karşısında duramıyorlar, halkın uyanmasını bilinçlenmesini engelleyemiyorlar ve nihayet geldikleri yer ortada. Bölünme dediler, federasyon dediler, demokratik özerklik dediler, şimdi de demokratik çözüm diyorlar. İşte makul nokta burası'' diye konuştu.

Ülkedeki herkesin sorunu olduğunu ve bu sorunlarının demokrasi içinde çözüleceğini kaydeden Yıldırım, ''Bizi bağlayan bayrağımızdır, vatanımızdır, 75 milyon kardeşliğimizdir, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundan başka da ortak değerimiz yok. Bunun dışındaki arayışların hiçbir anlam ifade etmediğini insan kaynağımızı, fiziki kaynaklarımızı tükettiğini bugüne kadar herkesin görmüş olması lazım. Bundan sonraki bakışımız da bu doğrultuda olmak zorunda'' değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: