Bakan Yıldırım'dan Öğrencilere Anlamlı Destek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile İlknur Sarı'nın düğününde Erzincan Eğitim ve Kültür Vakfı'na (EKEV)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile İlknur Sarı'nın düğününde Erzincan Eğitim ve Kültür Vakfı'na (EKEV) 170 bin liranın üzerinde bağış yapıldı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan EKEV Başkanı Sadık Ağca, Bakan Yıldırım ile Erkam - İlknur çiftine "örnek" davranışları nedeniyle teşekkür ederek, "Yapılan bu bağış, ailelerinden ayrı olarak okumak zorunda kalan yüzlerce öğrenciye burs ve barınma imkanı olarak geri dönecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile İlknur Sarı'nın 1 Temmuz'da gerçekleştirilen nikah töreni için dağıtılan davetiyelerde, çiçek göndermek isteyen davetlilerin çiçek yerine EKEV'e bağışta bulunmalarına yönelik bir not yer almıştı. Böylece Erkam - İlknur Yıldırım çiftinin nikah töreninde EKEV'e 150 kişiden toplam 170 bin 800 liralık bağış yapıldı.

Reklam
Reklam

EKEV Başkanı Ağca, Bakan Yıldırım'ın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "Bu davranışından dolayı sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, ayrıca Vakfımıza bağış yapan davetlilere de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

-Öğrencilere burs ve barınma olarak geri dönecek-

Ağca, 1993 yılında hayırsever Erzincanlılar tarafından kurulan EKEV'in, ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerine burs temin etme ve barınma ihtiyaçlarını karşılama amacını güttüğünü belirterek, bu amaçları doğrultusunda faaliyetlerini yoğunlaştıran vakfın kuruluşundan bu yana 14 bini aşkın öğrenciye, 2011-2012 eğitim döneminde de 2 bin 780 üniversite öğrencisine burs temin ettiğini kaydetti.

Erkam-İlknur Yıldırım çiftinin düğününde bağışlanan 170 bin 800 liranın ailelerinden ayrı olarak okumak durumunda kalan öğrenciler için büyük bir anlam ifade ettiğini söyleyen Ağca, yapılan bağışın, ailelerinden ayrı olarak okumak zorunda kalan yüzlerce öğrenciye burs ve barınma imkanı olarak geri döneceğini ifade etti.

Muhabir: Tamer Toğanaş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: