Bakan Yıldırım'dan vergi indirimi sinyali

İstanbul - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telekomünikasyon sektöründe vergilerin yüksek olduğunu belirterek, 1999 depremiyle geçici olarak getirilen sonra kalıcı olan vergilerin aynı düzeyde sürdürülmesinin, sektörün büyümesi ve hizmet çeşitliliği açısından sorunlar yarattığına dikkat çekti.

Yıldırım, "2007'den itibaren makul bir çözüme ulaşacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Telekomünikasyon sektöründe özelleştirmelerin bu dönemde gündemden çıktığını belirten Yıldırım, bu alandaki engellerin kaldırılmış olmasının, gelecek için sektörde önemli açılımları beraberinde getireceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Telekomünikasyon sektöründeki gelişmelerin baş döndürücü hızla devam ettiğine işaret eden Yıldırım, yeni buluşların ve teknolojilerin hizmete sunulduğu söyledi.

Bakan Yıldırım, "Telekomünikasyon sektöründe, bilhassa da GSM sektöründe vergilerin yüksek olduğu malum. İletişim hizmetlerinde kullanım bedelleri aşağı düşmüş, sektördeki rekabete açılma ve serbestleşmeyle birlikte görüşme ücretlerinde kayda değer indirim sağlanmıştır. 1999 depremiyle geçici olarak getirilen, sonra kalıcı
olan vergilerin aynı düzeyde sürdürülmesi sektörün büyümesi ve hizmet çeşitliliği açısından sorunlar yaratıyor. Vergi konusu önümüzdeki en önemli konuların başında gelmektedir. Bu, tabii ülkenin ekonomik durumuyla da ilgilidir ama 2007 yılından itibaren makul bir çözüme ulaşacağımızı ümit ediyorum"dedi.