Bakan Yıldız: Batı Hattı kontratı sonlandırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya’dan alınan ve 'Batı Hattı' olarak isimlendirilen kontratın...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya’dan alınan ve 'Batı Hattı' olarak isimlendirilen kontratın istenilen indirim oranı yapılmadığı için sonlandırıldığını söyledi.
Taner Yıldız, Meclis girişinde yaptığı açıklamada, son günlerde elektrik ve doğalgaza yapılan zamları değerlendirdi. Doğalgazla alakalı ithalatın en son geldiği noktada gerek elektrikle alakalı gerekse doğalgaz girdileriyle alakalı maliyetinin arttığını söylediğini yineleyen Yıldız, “Son 29 ayda yaklaşık yüzde 39’luk bir doğalgaz fiyatlarına zam gelmişti. Bunun tüketiciye yüzde 15 ve elektrikte de yüzde 10 civarında olmak kaydıyla yansıtılmak durumunda kalındı.” dedi.
Bakan Yıldız, bir başka soru üzerine ise Rusya’dan alınan ve yurda Trakya’dan giren Batı Hattı olarak isimlendirilen doğalgaz alım kontratının, istenilen indirim oranlarının oluşmaması üzerine sonlandırıldığını açıkladı. Bunun Rusya ile ilişkileri etkilemeyeceğini belirten Yıldız, bu tür kontratların sonlandırılmış olmasının gaz girişinin tamamen sonlandırılması anlamını taşımadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz