Bakan Yıldız: Borik asit rezervini 500 bin tona çıkarttık

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, LCD televizyon kullanıcılarının artması ile borik asit tesislerinde...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, LCD televizyon kullanıcılarının artması ile borik asit tesislerinde yapılan rezervin 500 bin tona çıktığını ifade etti.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'yi ziyaretinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Gençlik Kolları 3. olağan kongresine katıldı.
Kütahya Valiliği Likit kristal Ekran (LCD) kullanıcılarının artması ile Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan ülkenin en büyük borik asit rezervini sağlayan tesislerdeki rezervin geçen yıla oranla artış gösterdiğine dikkat çekti. Bakan Yıldız, ülke genelinde iki borik asit üretim tesisi bulunduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "İki borik asit tesisleri 150 bin ton üretim yapıyordu, bunu 500 bin tona çıkarttık. Bu açıdan bu kapasitede LCD ekranlarda kullanım arttıkça özellikle borik asitlerin kullanım oranında da artış göründü ve biz de kapasitelerimizi artırıyoruz."
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından kısa sürede deprem bölgesine giden Bakan Yıldız, Kütahya'da bulunan enerji kaynaklarının en kısa sürede depremzedelere ulaştırıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Van'daki depremzede vatandaşlarımız için valiliklerimiz yetkilidir. Evini açmak isteyenlar müracaatta bulunurlarsa şu soğuk kış şartlarında Van'da yaşayanları 2- 3 ay idare etseler kışın şiddetini azaltmış oluruz. En fazla Van bölgesine kömür giden iki bölgemizden biri de Kütahya. Buradaki kaynakları oradaki kardeşlerimize hükümetimizin bütçesi sınırları dahilinde dağıttık. Bizim depremzede kardeşlerimiz için kim kömür isterse ister fabrikası olsun ister olmasın kendilerine veriyoruz ve fazlaca miktar ortaya koyduk ve rahatça kullanabilsinler. Önemli bir yükünü kaldırıyor enerji sektörünün Kütahya. Kazandığımız değerle alakalı onarım ve sosyal faydaları birlikte yaşıyoruz."
Kütahya Valiliği ziyaretinin ardından Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda AK Parti Kütahya Gençlik Kolları 3. olağan kongresine katılan Bakan Yıldız burada Kütahyalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.
2014 yılında yapılacak seçimin yanı sıra her an seçim zamanıymış gibi vatandaşlarla bir araya gelinmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Şu ana kadar hanım kolları ve gençlik kolları ana kademe teşkilatı ile birlikte çok ciddi performans gösterdiler. Diyemezi ki bu teşkilat az çalıştı. Bizler her an seçim zamanıymış gibi ve ilçe demeden belde demeden köylerimize ve mezralarımıza kadar tek tek ulaşmak ve kucaklaşmak durumundayız. AK Parti teşkilatlarındaki bu disiplinle Türk siyasetinin dışında bölgesinde de bir marka oldu. Bölgesinde sözü dinlenen ve izlenen, Time'a kapak olmak gibi Sayın Başbakanımızın birçok bölgedeki etkinliğini hep beraber görüyoruz. Bunlar kolay olmuyor. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne hatırı için onu saymaz sevmez. Bu yakıcı bir gayret ve doğruları haykırmanın en temel göstergelerinden bir tanesidir. Bizler doğru yaptıkça güçlendiğimiz gibi bundan sonra da 2023 yılına kadar en az Türkiye'nin hedeflerine koşturan bir yapı içerisine gireceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz